Game Awards har släppt nomineringarna.

Vi närmar oss upploppet för det år vi kallar 2019, och snart är det dags att kora årets bästa spel. FZ presenterar sina utmärkelser på en livesänd uppesittarkväll fredagen den 20:e.

Game Awards kan inte bärga sig så länge. Den 12 december presenterar man vinnarna, och redan nu är nomineringarna klara. Man nominerar spel i 29 kategorier. Intressantast är förstås "Game of the year", som ju lär indikera vilka titlar som lär hamna i kommande GOTY-diskussioner. Att man är så tidigt ute innebär också att spel släppta sent 2018 finns med, t.ex. Gris.

Nominerade till "Game of the Year 2019" hos Game Awards är:

Nomineringarna tas fram av representanter för 80 spelmedier och spelinfluencers världen över (ingen från Sverige). Vinnarna röstas fram dels av en jury, dels av allmänhetens röster på internet. Fördelningen av rösterna är 90/10. Om du vill rösta kan du göra det nu, fram till natten mellan den 11 och 12 december. Mer om hur det funkar här.

Galan sänds live tidigt fredag den 13 december, den börjar klockan 2:30 på natten. Den kan ses kostnadsfritt på "alla stora digitala, sociala och spelrelaterade plattformar", som man säger.

FZ kommer förstås låta dig se den inbäddat i en nyhet, där du också kan diskutera vinnarna och förlorarna med andra FZ-användare. Mer om det när galan närmar sig.

För det första så var Star Wars Fallen Order för sent ute, kommer vara med till nästa års gala. Du tror inte att det handlar om att juryn valt ut spel de gillar? Läste att det var över 80 personer, en del av dem är säkert "creddiga" men långt ifrån alla... 21/11 Det har jag inte sagt men tror det är lite "creddigt" att hylla Kojima och Death Stranding samtidigt som man inte vill ha med spel som publiceras av EA eller Microsoft;) 21/11 Om Disco Elysium är i din spelsmak så förstår jag att du tycker att det är skralt. Det är ju ett ganska säreget spel med mycket text vad jag förstår, har inte spelat det. Det kommer troligtvis aldrig att sälja riktigt bra eller nå den stora massan, men... 21/11 Star Wars Jedi: Fallen Order och Gears 5 har dessutom mkt bättre user score på meta än både Death Stranding och Sekiro. Control behöver vi ju inte ens prata om😅 21/11 @Mutumba: Av de 4 till PC så har Jag spelat Control och The Outer Worlds och de borde inte vara i närheten att att ens nämnas som ett av årets bästa spel. Jag håller fortfarande 2019 som ett väldigt svagt spelår tyvärr. Sen finns det ju givetvis ljuspun... 21/11 4/6 av GOTY kandidaterna är ändå till PC och Death Stranding kommer till PC om än senare. 2019 har möjligen inte samma bredd som andra år, men en del bra toppspel och det är väl ändå det som är intressant i min mening. 20/11 Death stranding är mitt första kojimaspel, bästa spelköpet jag gjort 2019 iallafall 🙂 20/11 Death Stranding är den med 83. Gears 5 är den med 84. Men ett till spel med mindre Meta är med. Control på 82. Control borde ersättas av Gears 5 säger jag. Fast att det är fortfarande buggigt. Tror jag, har inte rört det på nån månad. 20/11 När man ser på de nominerade titlarna så känns det som 2019 som är ett av de svagaste spelåren på evigheter. Det är mycket möjligt att Death Standing är fantastiskt, men som icke-konsolspelare så var det enormt skralt med riktigt bra AAA titlar i år. 20/11 Spelen som är nominerade utses av diverse aktörer som IGN, Gamespot etc, som alla får skicka in en lista över spel de anser ska vara med. Hos respektive aktör är det även recensenter/personalen som inbördes röstar om vilka spel aktören i stort ska välja... 20/11
Skicka en rättelse