Reparationsarbetet har påbörjats.

Spelare har upptäckt två kritiska buggar i Star Wars Jedi: Fallen Order. Buggarna verkar inte gå att komma runt, finns på alla plattformar (pc, PS4, Xbox One) och har tvingat spelare att börja om spelet från början.

Den första buggen finns på planeten Dathomir. Där finns en klyfta som det inte är tänkt att spelarna ska kunna ta sig förbi utan att ha lärt sig dubbelhopp och force pull (två force powers). Men de som kommit förbi har sen upptäckt att de inte kommer vidare, och inte heller kan ta sig tillbaka. Såvitt känt finns inget sätt att ta sig ur detta problem och fortsätta spela, så i praktiken tvingas ivriga spelare börja om från början.

En representant för EA säger till Kotaku att man jobbar på att lösa problemet.

Yes thank you for pointing this out. We’re aware of this issue and working on a fix. We’re going to continue to work on the performance in the game and release patches as needed so players can enjoy their time with the game.

Spelare har upptäckt en annan spelförstörande bugg, denna gång på planeten Kashyyyk. Efter en cutscene inne i en AT-AT går det inte att trigga fortsättningen, och vissa har inte kunna ta sig vidare. EA har såvitt känt inte kommenterat detta problem, men eftersomm det finns i deras buggrapport-forum åtgärdas det förhoppningsvis inom kort.

Skicka en rättelse
Nej, det hade jag ju inte. 21/11 Tyvärr kommer vi fortsätta få ofärdiga produkter om vi har konsumenter som fortsätter resonera så här. "Det löser sig med tiden". Hade du resonerat på samma sätt om det handlade om t.ex. en bil eller lägenhet? 21/11 Lol, jag spenderade nog 30 min att försöka luska ut vad fan man skulle göra där på Dathomir. Det gick verkligen inte hoppa över gapet innan jag började spekulera om man skulle använda nåt dubbelhopp eller nånting och drog tillbaka till skeppet. Skulle... 21/11 Jag förbokar ju enkom för att få med extraprylarna från dag ett! Eftersom jag vill få med allt. Sedan skiter jag i hur ofärdig produkten är. Det löser sig senare med patcher. Detta har jag tyvärr vant mig med. 20/11 Ja tog ungefär 30h. Brukar få nörda ner mig imellanåt för familjen då de hittar på annat den helgen t.ex. Spelet är mycket bra så tvinga dig över kanten och se utmaningen positivt. Spelade på jedi master som är rätt balanserad. Grand master är bara sadi... 20/11 Är nog för ovan, har bara spelat första dark souls. Har du redan klarat spelet?! Oj, har bara kommit till 3:e planeten. Gillar annars spelet. 20/11 Att inte kunna välja när man sparar är en feature som borde varit dränkt för länge sedan.. 20/11 Du har inte spelat Souls spelen va? Det här är typ souls i metroidvania stil. Lite grafikbuggar i fysiken bara under genomspelningen. Så inget allvarligt i så komplext spel. Nu andra genomspelningen där jag letar buggar, clipping osv. för speedrunning... 20/11 samma sak här klarade med spelet utan bugg och valde med att följa rekomendationerna man fick i spelet vart man bör åka 20/11 @deezel: Jag klarade spelet utan en enda bugg och det är väldigt många som gjort samma sak. Det är ovanligt polerat för att vara ett modernt spel tycker jag, den buggen på dathomir som de beskriver kräver att man gör sitt absolut yttersta för att komma... 20/11