Spelare har upptäckt två kritiska buggar i Star Wars Jedi: Fallen Order. Buggarna verkar inte gå att komma runt, finns på alla plattformar (pc, PS4, Xbox One) och har tvingat spelare att börja om spelet från början.

Den första buggen finns på planeten Dathomir. Där finns en klyfta som det inte är tänkt att spelarna ska kunna ta sig förbi utan att ha lärt sig dubbelhopp och force pull (två force powers). Men de som kommit förbi har sen upptäckt att de inte kommer vidare, och inte heller kan ta sig tillbaka. Såvitt känt finns inget sätt att ta sig ur detta problem och fortsätta spela, så i praktiken tvingas ivriga spelare börja om från början.

En representant för EA säger till Kotaku att man jobbar på att lösa problemet.

Yes thank you for pointing this out. We’re aware of this issue and working on a fix. We’re going to continue to work on the performance in the game and release patches as needed so players can enjoy their time with the game.

Spelare har upptäckt en annan spelförstörande bugg, denna gång på planeten Kashyyyk. Efter en cutscene inne i en AT-AT går det inte att trigga fortsättningen, och vissa har inte kunna ta sig vidare. EA har såvitt känt inte kommenterat detta problem, men eftersomm det finns i deras buggrapport-forum åtgärdas det förhoppningsvis inom kort.