Streamingtjänsten underpresterar, uppger Jason Schreier.

Googles Stadia släpptes i går, och folk som bokat tidigt har fått sina exemplar av streamingplattformen. Men om vi ska tro Jason Schreier, namnkunnig nyhetsredaktör på Kotaku, lever den inte upp till försäljningsmålen. Han säger att Stadia ser att bli "en monumental flopp", och att en källa med insyn i saken sagt honom att förhandsbokningarna varit under förväntningarna.

Schreier antyder att Stadias affärsmodell där spelen köps till fullpris, trots att det rör sig om streaming, kan vara en orsak. Och han väcker den relevanta frågan huruvida Google kommer gå över till en prenumerationsmodell där en månadskostnad ger tillgång till ett stort antal spel, alltså samma princip som Microsofts Game Pass och Netfilx för film och tv-serier.

Uppgifterna backas inte upp av några siffror, så huruvida de stämmer kan vi bara spekulera i.

I dagsläget är Stadia tillgängligt genom att köpa Stadia Premier Edition för 1 399 kronor. Då ingår en egenutvecklad gamepad, en speciell Chromecast Ultra (krävs för att köra Stadia på tv, men vanliga Chromecast Ultra ska funka framöver, när Google uppdaterar dem) och en Stadia Pro-prenumeration (3 månader ingår, ordinarie pris 99 kronor/månad). Detta streamar spel i upp till 4K-upplösning och 60 bilder/sekund. Nästa år kommer gratisversionen Stadia Basic, då får du 1080p-upplösning och 60 fps. Då ingår inga fria spel, vilket du får med Stadia Pro (Destiny 2 och Samurai Shodown).

Vi väntar på att vårt recensionsexemplar ramlar in vilken minut som helst. Håll utkik efter FZ:s Stadia-recension inom kort!

Skicka en rättelse
@Kazutoyo: Tack för ditt svar. Visst är det så. Jag ämmar att få min Mac Pro snart, och jag är lycklig bara jag tänker på det. Tänker inte streama på ett tag. 23/11 Ursäkta sent svar men här kommer det; Mitt första intryck av snubben var i samband med när Death Stranding var färdigt och "internet" var galna för att Kojima tog åt sig all äran trotts att det mest sannolikt var något som blivit knasigt i översättninge... 22/11 @d99fish: ah, nvm stämmer det du säger så hade jag isof fel i det fallet. Efter att ha läst på lite så står det att skylink kommer att kunna leverera runt 100 Mbit och en latency på mellan 25-50 ms. Så det blir förmodligen ingen större fördel jämte emot... 22/11 500ms för satelliternas signal att nå jorden? Hur högt tror du att de ligger? Starlink ligger på ca 280km höjd, dvs 280 000 meter. Ljuset färdas i 300 000 000 m/s, vilket gör att det tar 0,93ms för ljuset att färdas den sträckan. 22/11 Absolut 22/11 Google är inte ofelbara, dom har haft en mängd med floppar under årens lopp. Saker som Google Wave, Google Video Player, Google Glass, Nexus Q och Google Friend Connect är saker som helt försvunnit från vårt medvetna då dom floppade så hårt. Och båda... 22/11 Samma erfarenhet här. Funkade riktigt bra på laptopen över Wifi. Nu är inte jag någon som tävlar i e-sport men märkte inte av något lagg alls. 22/11 Bara rent trams. 22/11 Kan säga att det är sjukt bra! Kör på min Mac över wifi och det är helt otroligt! Chromecasten och gamepaden kommer nästa vecka så får se hur det blir med trådat. En läxa som folk måste lära sig är att prova först innan man börjar gapa 🙂 Då tillägger... 21/11 Jo det är samma tjejer som gillar när man lämnar toasitsen uppe och fiser högljutt. Dröm/fantasi-kvinnan alltså 😄 21/11