Det kan vara det dummaste vapennamnet någonsin.

Om mindre än sex timmar avtäcker Valve Half-Life: Alyx, det första livstecknet på att Seattle-studion inte begravt tanken om fler Half-Life-spel helt och hållet. Med tanke på att det är ett virtual reality-spel, har Alyx i huvudrollen (kvalificerad gissning ändå) och hur mycket Half-Life 2 fokuserade på gravity gun har många tagit för givet att gravitationspickan ska ha en framträdande roll även i detta. Men istället verkar vi få "grabbity gloves" vilket kan vara det dummaste vapennamnet någonsin.

Faktum är att dessa handskar, som gissningsvis kan "grabba" saker och "gravitera" dem cirkulerat i Half-Life-kretsar i flera år. Så sent som i september fick Valve News Network, som genom alla år varit snabba på att dammsuga varenda liten kodbit studion släppt ifrån sig, tecken på att Valve arbetade på något med detta namn.

Som av en händelse höll en Valve-anställd en föreläsning på Digipen om just virtual reality-utveckling och hur smidigt det är för spelare att använda sina händer i VR. Han arbetar på deras "flagship VR title", vilket vi nu vet är Half-Life: Alyx.

"Gravity gloves" fanns också i arkadversionen av Half-Life 2, kallad Survivor, som dock aldrig användes och krävde debug-kommandon för att komma åt.

Skicka en rättelse
Ett tredje rykte säger att han hade rätt. Efter många års väntan på ett HL-spel släpper de ett VR-spel för att promota deras överprisade headset. Avskyr när fanboys skjuter ner skeptiker 22/11 Haha... *googlar hl2-pron geme* 21/11 Half Life har väl alltid handlat om banbrytande teknologi. HL1 storytelling på en helt ny nivå för FPS, HL2 fysik från framtiden, detta kommer antagligen bli det sjukaste VR-spelet någonsin. Ett vanligt jävla CoD-aktigt HL3 hade ju varit fullständig kat... 21/11 För att Valve släpper finfina VR-headsets...och sedan några mjäkiga techdemos. Oculus däremot, släpper utöver bra headsets även riktigt bra VR-spel! Därför ser VR-kartan ut att ägas av Oculus, och inte Valve...vilket självklart slår mot försäljningen. 21/11 Någon som vet om detta kommer streamas eller kommer det att dyka upp på steam? 21/11 Floppar det så kommer vi nog få vänta 20 år till (eller för evigt) på ett nytt HL. Det är nog större chans vi får se ett HL3 om detta faktiskt säljer. Känns lite som de försöker känna av marknaden och hur märket mottas idag. 21/11 Hoppas verkligen på flopp. Skapa riktigt HL, inte till vr och definitivt inte med någon annan än Gordon som huvudperson 21/11 Handlar det här om VR-handskar som kan följa dina fingerrörelser och liknande? I så fall kan det ju blir riktigt intressant. Menar istället för handkontrollern så har man handskar på sig skulle göra en hel del för känslan. Skulle dock måsta tänka mig... 21/11 Guldkommentarer som denna är det bästa med fz 21/11 Hört rykten om att de gjorde det specifikt för att göra dig besviken! Ett annat rykte säger att vi inte vet så mycket om det just nu och bör avvakta innan vi blir arga. 21/11