Valve må ha skapat några av världens mest populära spel men fanservice är inte deras starka sida. Half-Life 2: Episode 2 är fortfarande ett blödande sår i våra spelhjärtan men nu vet vi mer om Half-Life: Alyx!.

Är detta "grabbity gloves", föregångarna till gravity gun?

Det utspelar sig mellan det första och andra spelet och Alyx är inte helt oväntat huvudpersonen. Hon är på jakt efter ett vapen, som vi gissar är gravity gun, som hennes kompanjoner menar kan förändra kriget mot combine. Vi får också se hennes far bli kidnappad, som ni kanske minns var ett av de allra första uppdragen i Half-Life 2 att rädda honom.

Tillbaka till City 17 - fast snyggare!

Vi ser välbekanta fiender som headcrabs, zombies, combine och stora walkers och av trailern att döma utspelar sig det mesta i, och under, City 17. Och det släpps redan i mars 2020, om det inte drabbas av en klassisk Valve-försening. Såklart.

Du kan förbeställa det på Steam nu med en lätt rabatt om 10 %, vilket sänker priset till cirka 450 kr. Det är en VR-exklusiv titel och den är kompatibel med Oculus Rift, HTC Vive och såklart Valve Index. Om du äger den sistnämnda plattformen får du spelet gratis.