Ja, du behöver ett VR-headset men du behöver inte köpa de allra dyraste.

Half-Life: Alyx är inte spelet för dig som längtar efter en avslutning på cliffhangern i Half-Life 2: Episode 2 men för virtual reality-diggare ser det smått fantastiskt ut. Många var oroliga för att det skulle vara exklusivt för Valve Index, deras egen VR-plattform för drygt 10 000 kr, men specifikationerna avslöjar att du kommer undan med ett Windows Mixed Reality-headset för en betydligt mindre peng.

Eftersom spelet är kompatibelt med Steam VR så kommer det gå att lira med alla headsets som vanligtvis kan snacka med tjänsten. Till och med det fristående Oculus Quest med hjälp av Oculus Link, som nu är släppt i beta.

Lista över kompatibla VR-headsets

  • Any SteamVR-compatible system

  • Valve Index

  • HTC Vive

  • Oculus Rift

  • Windows Mixed Reality

  • Oculus Quest with PC + Link Cable

Half-Life: Alyx kommer att ha stöd för sittande, stående och roomscale och glädjande för alla med känsligt balanssinne kan du röra dig i världen med hjälp av teleportering. Vad det gäller hårdvaruspecifikationerna har Valve än så länge bara släppt vad du minst behöver ha i chassit och det skvallrar om en hyfsat biffig burk.

Minimum System Requirements

  • OS: Windows 10

  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600

  • Memory: 12 GB RAM

  • Graphics: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM

Skicka en rättelse
Satan, ett spel med minimum requirement 12gb ram. Är det en VR spelgrej? 24/11 "In a recent interview with The Verge, Valve's David Speyrer confirmed Half-Life will continue after Alyx's VR romp. When asked "Does this mark a full return to the series? Should we expect more?" Spreyrer replied: "Yes. It's probably no surprise that... 23/11 Äcklig avundsjuka många har, finns nog inga människor på jorden med lika mkt "entitlement" som gamers. Acceptera att det finns saker i världen som ni kanske vill ha men inte kan få just nu, det är så verkligheten är. Dessutom är det Half life designat... 23/11 Funderar på om jag ska uppgradera min Vive till en Index pga det här. Eller är om jag enbart ska köpa kontrollerna? Hur mycket får man för ett Vive (första versionen) idag? 23/11 Gnäll inte, Half-Life fans har alltid varit tvungna att uppgradera sina datorer för att kunna spela varje ny release. När de tidigare spelen släpptes kunde de flesta inte spela dem utan att uppgradera så det är faktiskt helt normalt att det krävs ny hår... 22/11 Tror dem släpper det utan vr så småningom fast typ 1-3 år efter releasen. Har jag väntat så här länge på ett hl spel så kan jag nog vänta lika länge till vissa har ju inte råd att köpa vr headset även om det är det billigaste av dem som funkar till hl:a... 22/11 Kul se PC Master Race gråta över att det är dyrt med VR. Vanligtvis så ska det skrytas om hur PC är det "vuxna" alternativet för de med pengar (eller en pappa som har pengar). Men när det sen behövs en VR headset med så är det inte lika roligt längre... 22/11 Det många glömmer här är att dom samtidigt släpper mod-/banverktyg. Tänk bara vad DET gjorde för gamla flat-spel som HL och HL2. Finns ju en uppsjö riktigt bra spel som baseras på det. OCH detta är bara ett av tre flaggskepp utlovat av Valve. Fan dom... 22/11 Hade priset på Steam varit under €1000 hade jag lagt en order nu direkt, så jag avvaktar för stunden. Är dock inte bitter. :) 22/11 @Arzei: Quest är dock en klass för sig själv. Det är smått fantastiskt att plocka upp den var man än är och helt fri från sladdar. Man bryr sig inte så mycket om mobilgrafiken om jag ska vara ärlig. Nu finns ju möjligheten att koppla med Link och få PC-... 22/11