Granskar latenser, bildkvalité och bandbreddskonsumption.

Denna vecka har Google Stadia dominerat nyhetsflödet (ändra fram tilll igår) och åsikterna om tjänsten är minst sagt delade. Det stora problemet är såklart att så många faktorer spelar in på upplevelsen, allt från bandbredd, avstånd till datacenter, routrar och mycket mer. Hur upplevelsen blir för dig kan därför ingen svara på men Digital Foundry har försökt göra ett så djuplodande test de kan, i allt till bildkvalité till bandbreddskonsumption.

Our first look at Google Stadia concentrates on the 'Pro' subscription service and its 4K image quality, alongside the usual latency tests. Everything stacked up against Xbox One X - how does Stadia hold up? Note that while we've tried our best to preserve image quality on YouTube, Stadia footage is going through two tiers of compression here, so will look better in 'real life'.

Om du är en av dem som fått hem ditt Google Stadia-kit och vill diskutera det med andra hittar du en tråd för första intryck här.

Skicka en rättelse
On topic så tycker jag det är jävligt spännande med Stadia även om det finns detaljer som behöver slipas. Som arbetsskygg 30+are hoppas jag slippa uppgradera dator-tronen allt för många gånger till, Stadia kanske är en hyffsad start på den framtiden. 22/11 Okej tack. Tyckte det var korkat, men var väl bara jag som är korkad. Läser oftast FZ på min android (chrome), kanske inte spelar någon roll. [Edit: verkar inte funka på min lur, oh well] [Edit2: jo det funkar visst, jag lär mig långsamt som sagt. 😎] 👍 22/11 Det jag fick från videon var att bildkvalite är något sämre än xone dock finns det fördelar såsom 60fps och mycket snabbare laddtider. Har själv inte känt av lagg hittills. Det var bildkvalitén som jag var osäker på och här verkar de alltså ha fått fram... 22/11 Har fått hem min stadia, men tyvärr verkar bungie ha problem med destiny-servrarna så kan inte göra så mycket just nu :) 22/11 klicka på rubriken i videon så kommer du till youtube. så är det iaf i firefox 22/11 Är ju bara att klicka på titeln i toppen eller youtubeknappen nere i hörnet så hamnar man på youtube.com? 22/11 Fungerar fint för mig både på mobil och desktop-versionen av sajten. 22/11 Störande att man inte kan klicka sig vidare till youtube-videon när ni embeddar videos. Kvalitén är mycket bättre i originalformat, utan att ens nämna dess 60fps. Kanske bara är jag som missat något. Om inte så är det rätt kasst. 22/11 Jag var väldigt taggad att köpa tidigare. Men det här med semi-4k känns ju lite humbug och får mig onekligen att tveka. 22/11