Han verkar minst sagt antyda det i en ny tweet.

Hideo Kojima och Konami skiljdes inte direkt som vänner, och ett av de projekt som gick i stöpet på grund av detta var det planerade skräckspelet Silent Hills, som vi fick ett smakprov av i demot P.T. Men skam den som ger sig, och en tweet som Kojima nyligen publicerade tycks antyda att han är på väg tillbaka till genren.

I tweeten säger han att han tittar på skräckfilmer för att kunna göra det läskigaste skräckspelet, och nämner att han hyrde The Eye när han jobbade med P.T. Det kan givetvis röra sig om en tweet som oskyldigt reflekterar över det förflutna, men med herr Kojimas förkärlek för dolda budskap verkar det onekligen som att hans nästa spel kan ämna att skrämma brallorna av oss. Lägg därtill att han tidigare uttryckligen sagt att han vill återvända till genren, så ser chanserna ganska goda ut – eller dåliga för oss som inte gillar skräckspel.

Huruvida detta kommer utgöra en del av hans plan att skapa en helt ny spelgenre kring mänskliga band återstår givetvis att se.

Tack till T.Mani för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Håller med till fullo! jag är så gott som övertygad om att i fallet med DS så har dom som ger det 0 inte ens spelat spelet, dom har helt enkelt anslutit sig till det balla hate campet. För mer ofta än sällan märks det uppenbart att de inte har en aning... 25/11 För min del är DS inget spel för mig, men det är säkert ett välgjort spel. Extra plus för nytänkandet. Ja det vore roligt om han gjorde ett skräckspel, jag gissar på att inte det heller kommer likna något annat :) 25/11 Så lämpligt att en film som han inte vågade se klart inspirerade till en teaser jag inte vågade spela klart 25/11 Playable Teaser, skulle va konstigt om han inte tog upp det igen under ett annat IP med tanke på hur det påverkade andra utvecklare. Syns ju tydligt att t ex RE 7 inspirerades av PT 25/11 Hur kan man ge ett spel som Death Stranding noll i betyg? Noll för mig är så värdelöst att det knappt går att starta, har virus, tonvis med buggar, texturer gjorda av en treåring osv. Även om man nu tycker spelet är fasansfullt tråkigt så kan man väl... 25/11 Är själv en rom människa. Inget slår en god kopp kaffe med en 4a fin mörk rom till. Ja problemet är väl att Konami äger rättigheterna till Silent Hill och Public Test eller vad demot hette. Silent hill är ju slotmachines på kasinon nu så tycker Kojima... 25/11 Userbaserade recension siter blir allt för ofta kidnappade av andra agendor. Man review bombar spel som man är lack på. Sen i fallet med Death stranding så kan vi nog debattera det spelet förevigt...eller så inser vi att det är inte för alla, vissa älsk... 25/11 Det går ju också bra att säga "Folk verkar gilla death stranding, kul! Det är roligt att det finns många olika sorters spel som gör folk glada!" Då brukar matstrupen stänga sig lite och man får inte lika mycket magsaft upp i halsen. 25/11 Vad har det med vad jag skrev att göra? 16 000 är inte "den stora majoriteten" av 160 000 eller ens 40 000 heller. Erkänn när du är fel ute istället för att försöka flytta målstolparna. :) 25/11 Tycker att Death STranding är till viss del en genialiskt bra skräckspel, har inte varit så jävla rädd på länge som när jag träffade BT´s ibörjan utan några vapen... MIndre spoilervarning för er som inte spelat, så läs inte. När man får dom ordentliga... 24/11