Tänker inte bryta ”spelarkontraktet”.

Under ett av företagets sedvanliga konferenssamtal med investerarare, kom frågan om hur CD Projekt Red ska tjäna pengar på Cyberpunk 2077:s multiplayer upp. Sajten Twisted Voxel har försökt sig på en google-översättning av de mest intressanta styckena.

Adam Kiciński, president på företaget, sade att det är för tidigt att avslöja konkreta detaljer och att de fortfarande experimenterar med projektet, som är i ett tidigt stadie i utvecklingen. Men han var också noga med att påpeka att man kommer hantera frågan varsamt:

”Vi utforskar olika möjligheter och än så länge är det inte läge att låsa riktlinjerna, men man kan med säkerhet säga att vi inte kommer att rucka på vår egen policy, 'spelarkontraktet'. Monetariseringen kommer att göras på ett smart sätt och vi kommer säkerställa att vi bara tar betalt för produkter av värde.”

Företaget har tidigare uttalat sig negativt avseende mikrotransaktioner.

Cyberpunk 2077 släpps 16 april 2020, till pc, Xbox One, PS4 och Google Stadia. Multiplayer anländer på ett senare datum.

Skicka en rättelse
Det första jag kommer att tänka på (nu vet vi ju inget om hur mp ser ut) är dedikerade servrar. Men det är nog svårt att tjäna på det. 26/11 jo men det var ju multiplayern dom vill tjäna pengar på med andra ord sälja skins eller maps då eller? Sälja DLC går ju an men vad ska det vara för jätte DLC som är för multiplayer endast? CD Projekt om hur de ska tjäna pengar på Cyberpunks multiplayer.... 26/11 Då så, alla är olika :) Läsrytmen ska ju iofs paja, man ska stanna upp när man ser ett rött streck och fixa det. 25/11 @Harmond: jag håller mig mer alert när jag själv måste läsa mig till vad som är fel, plus att markeringarna pajar läsrytmen. Det är förstås ett bra verktyg för att snabbt peka ut fel, men jag föredrar ändå att köra utan. 25/11 Vi får väl se... MP känns lite påklistrat och mest som en ursäkt för att få in mikrotransaktioner i spelet. Dessutom kör dom, som vissa andra börjat göra, fulingen att införa det efter release så att MP-lägets kvalitet och mikrotransaktionerna inte påve... 25/11 "spelar asen" Hehe...Hehe... 25/11 Det är med ett lätt ryck i ögonbrynet jag synar CD projekts utalande om detta. Än så länge ingen skada skedd. Men jag antar att jag måste säga det även om dem: Jag håller ett öga på er nu. 25/11 Förstår inte hur det skulle stjälpa. Alltså jag AVSKYR såklart rättstavning som auto-redigerar. Men att få röda streck under ord man stavat fel på ser jag inte hur det skulle kunna göra något värre. Jag har såklart både engelsk och svensk rättstavning... 25/11 Det stjälper ju lika mycket som det hjälper imo. Jag avskyr det, men det är förstås en smaksak. Oavsett, av tidsskäl läser vi själva igenom våra nyheter (eller ska i alla fall göra det). Men längre texter, nyheter och annat, hjälper vi varandra med. Til... 25/11 ”Vårt målet” *fnissar* (manligt fniss). 25/11