Det hinner hända mycket på tio år.

2010 spelade vi Fallout: New Vegas, Super Meat Boy, Super Mario Galaxy 2, Mass Effect 2, Minecraft och Red Dead Redemption. Konsolerna som gällde var Wii, Xbox 360 och PS3. Nu står ett nytt årtionde för dörren med Playstation 5 och Project Scarlett. Några av nästa års största spel väntas bli The Last of Us Part II, Halo Infinite, Final Fantasy VII-remaken och Cyberpunk 2077.

Men ny hårdvara och nya spel i all ära, den längsta resan görs ibland i ditt inre. Mycket hinner hända i ett liv på tio år; liv, död, kärlek, jobb, framgångar, motgångar och så vidare.

Men idag tänkte jag att vi skulle fokusera på framför allt en fråga:
Hur har du som gamer ändrat dig på de här tio åren?

Det har hänt ditt och datt i mitt liv. Jag har tre katter istället två (gamle Henning består) och är småstadsbo snarare än stockholmare, men är i grunden den gamer jag var där och då. Det som har hänt är att jag blivit mer strukturerad. Jag försöker spela en titel i taget och även variera mellan genrer och spellängder. Also: jag har lärt mig att det finns ingen botten på backloggen.

Skicka en rättelse
No life WoW, var nog det jag gjorde vilket har andrats men spelar samma typ av spel. 27/11 Spelar ungefär samma typ av spel, men mycket mindre. Har 2 små barn och mer krävande jobb, så det jag orkar med är oftast slö-matcher i Overwatch, Hearthstone och/eller LoL. Spelar samma TYP av singelplayer spel, men kanske bara en fjärdedel så många... 26/11 cs 1.6, BF, CoD och wow var det förr.. nu blir det mer management-företagsspel med kampanjer och SP generellt. Jag tror intresset för att leka krig har dött en hel del inom mig även om det blir lite sånt ibland, men det var näst intill utestlutande förr... 26/11 WoW då och WoW nu! Troligtvis bästa spelet genom tiderna :) 26/11 Spelar mindre än vad jag vill pga familj och barn, annars är det väl samma. Sen spelar jag inte mmorpg längre, har man spelat wow, lotro och guild wars så har man typ spelat alla, det blir för repetitivt för min smak och är nog utbränd på den genren. 26/11 För 10 år sedan spelade jag all ledig tid som jag hade, ett förhållande senare och 2 barn så spelar jag nästan ingenting fast ibland tid finns. Jag blir väldigt intresserad utav spel och hypar spel. Men väl när spelen finns ute som köper jag dem inte... 26/11 Var mest WoW 2010. Idag spelar jag mer annat, mest singelplayer. Efter att ha spelat på konsol under 80-talet fram till ca 1995, spelade jag uteslutet på PC från 1998-2017 men nu blir det än del på konsol också. 26/11 Jag spelade nästan uteslutande multiplayer, quake, dota, battlefield osv. Idag? Spelar kanske en handfull singleplayerspel om året. Det är mycket få spel som håller måttet nuförtiden. Mindre tid sätter högre krav på spelen. Blir ofta en film eller netfl... 26/11 Jag är samma nu som då.. med skillnaden nu att om jag förut föredrog single player om jag inte lirade med polare så öppnade Dark Souls mina ögon för en ny sorts online multiplayer som föll mig helt i smaken. Älskar hur andra spelare kan lämna avtryck i... 26/11 Oj, 2010 var inte så länge sedan, den enda skillnaden är väl att jag då helst ville att alla spel mer eller mindre skulle vara digitala och nu ser jag att om alla spel skulle vara digitala så kommer det tillslut en dag då vissa spel mer eller mindre kom... 26/11