Menar att CS: GO är "infekterat med fuskare".

Fuskare i multiplayerspel har varit ett problem sedan den allra första uppkopplade matchen och företag som Valve och Riot investerar stora summor pengar i verktyg för att motarbeta detta. Ingen metod är dock perfekt men det är intressant att en ensam 19-årig CS-spelare från England kodat ett system som än så länge identifierat fler än 14 000 fuskare, med en säkerhet på 98,19 %.

Programmet använder maskininlärning för att hela tiden bli bättre på att upptäcka avvikande beteende när det granskar demos från spelet. När det tror sig ha hittat en fuskare görs en notering i en databas som sedan stämmer av informationen mot Valves egen lista över avstängda konton. På sätt blir det hela tiden vassare och efter att ha matats med demos från 2015 och framåt har man alltså uppnått den imponerande felmarginalen på knappa två procent.

Exempel på hur fuskare i Counter-Strike kan se genom väggar

Detta är heller inte 19-åringens första bidrag till CS-communityt. För bara en månad sedan belönades han med drygt 110 000 kr för att ha rapporterat tre buggar i Counter-Strike: Global Offensive och Steam till Valve. Vi gissar att en rekryteringsprocess redan är inledd.

Källa: The Loadout

Skicka en rättelse
Det beror på hur allvarliga buggarna är i tävlingsevent. Och hur stor uppgradering det krävs för att få bort buggarna. Jag tror att han hittade väldigt allvarliga buggar som kunde skada valve och steam.. 27/11 Bra där, Ös på med guld o gröna över honom. Hoppas att fler ser en affärsmöjlighet i att göra bra verktyg i ämnet för fler titlar och att det förhoppningsvis också finns fler spelutvecklare som nappar om något bra kommer fram. -cb99 27/11 Jag verkar möta väldigt få fuskare jämfört med andra verkar det som. Har faktiskt inte mött en uppenbar sådan (med typ spinbot, uppenbar aim eller liknande) sen de la till Prime. Kanske nån i månaden man blir lite misstänksam mot. Då är det kanske 50/50... 26/11 Är personen säker på att det inte bara är han som suger stenhårt i spelet så de som är medelbra framstår som fuskare i hans ögon? ^_^ 26/11 Instant gratification är A och O för många idag, inte minst yngre. 26/11 Jag har aldrig fattat det där. När jag spelar något fps är själva utvecklingen en del av belöningen. Att känna att man blir bättre och se att k/d ratio ligger på mer än 1.0 är nice :) 26/11 Dom har kanske också gjort det men det spel jag tänker på är äldre. Tycker i vilket fall att det är ett roligt straff för fuskare :) 26/11 Ganska säker på att det var Apex Legends? 26/11 Jackfrags lade upp en BF 4 gunmaster match nyligen på YT och där hade servern reklam för deras "Cheaters only" server. Antar att det är skit folk har där för att farma stats. 26/11 Håller med. Om man ska ha ett sånt här system så är det bättre att det bannar lite för få snarare än för många och så får spelare rapportera dom som inte bannas automatiskt. Fuskare ska permabannas så man måste vara säker innan man slänger på sånt. 26/11