Kommer du spela nästa Half-Life?

Valve avtäckte nyligen Half-Life: Alyx, det första nya spelet i serien sedan 2007 års Half-Life: Episode Two. Spelet släpps redan i mars 2020, men långtifrån alla verkar ha den hårdvara som krävs.

En användare i Reddits Steam-sektion har med siffror från Steams hårdvaruundersökning och Steam VR-testet räknat på hur många som kan köra spelet. Utgångspunkten är de 50 populäraste grafikkorten på Steam, och där har bara 37 procent grafikkort som bedöms klara VR. Vilket är ett mindre bekymmer än att endast omkring en procent av Steam-användarna rapporterar att de faktiskt har ett kompatibelt VR-headset. Å andra sidan hade Steam över 90 miljoner aktiva användare i månaden förra året, så det blir ju ändå en hel del VR-bestyckade datorer ute i stugorna. Högintressant att se om Alyx-spelet kommer påverka VR-statistiken hos Steam.

Half-Life: Alyx funkar med Valves egna VR-lösning, Index, och med Oculus, HTC Vive och Windows Mixed Reality-enheter. Minimumkraven är hyfsat höga: som lägst GTX 1060 eller Radeon RX 580, Intel Core I5-7500 eller AMD Ryzen 5 1600 och 12 GB internminne.

Skicka en rättelse
@monsterbenke: Helt korrekt!!!! Coolt, funderar på VR för detta. 06/12 Snart så kan jag det, började med att jag köpte lillebrorsans gammburk (am3+) med 750ti och nå gammrat, Och har nu köpt två 780's och en fx8370. Blir nog å köpa 16g ram också, har 8 atm. Spännande spel iaf. Helt klart taggad. 02/12 Jo, jag antar det. Men ändå - urk. 28/11 Antar du menar vid free locomotion. Träna upp det - det är helt klart värt det! 27/11 Hårdvara har jag så det räcker och blir över, men VR gör mig fruktansvärt åksjuk. :P 27/11 Nischad är väl att ta i skulle jag tro, men jag tror orsaken till satsningen på VR är viktig för PC-spel industrin. Värdemässigt sett så springer spel till mobiler cirklar runt PC-spel och skillnaden ökar konstant. Även konsolspel omsätter mer läste jag... 27/11 Har provat VR men vill känna och klämma på en Index innan jag slår till :) 27/11 Hmm.. gtx780m i laptopen och ett radeon r9 370 i stationära.. nåja, äger ju inget vr heller, så eh blir inget 26/11 Typ alla som kör konsoller enbart. jag skrev vissa menade inte vad en "marknad tycker". Fel att jämföra VR med nå steam link eller controller. Valve gör ju spelen för alla headset inte endast för Index. VR är för att stanna, ja det kanske behöver bli... 26/11 Om du inte provat VR förr, se om du kan hitta nå billig HTC Vive (Inte pro), Index är kompatibelt med deras basstationer och kontroller? Har jag för mig, så man måste inte slänga ut hela summan samtidigt. Men har du råd så rekommenderar jag Index som... 26/11