Äntligen tar Valve ett krafttag mot allt skräp som läggs upp.

När Steam lanserades 2004 var det endast med Valves egna titlar men ganska så snabbt insåg fler spelföretag att digital distribution var en bra grej. Mängden spel som släpptes på Steam var fram till 2013 ändå ganska beskedlig, i genomsnitt ett om dagen mellan åren 2009 och 2013. Efter det skedde en kraftig ökning som hållit i sig och förra året släpptes inte mindre än 9050 spel på Steam.

Statistic: Number of games released on Steam worldwide from 2004 to 2018 | Statista

Som du säkert förstår är mycket av det rent skräp, allt från ompaketerade flash-kreationer till rena stölder från andra spel. Valve har försökt möta detta genom att dels Steam Greenlight-systemet där communityt kunde hjälpa till att släppa fram spel men numera räcker det med betala en avgift på 100 dollar, som sedan utvecklarna får tillbaka om omsättningen överstiger den summan.

Nu verkar det dock som om Valve har börjat agera, genom statistiksajten Madjoki ser vi att bara det senaste dygnet har närmare 900 spel rensats bort från plattformen. Förhoppningsvis är detta starten på ett större omtag om allt skräp som läggs upp.

Skicka en rättelse
Ok mot bättre vetande ska jag bemöta dina argument. Du surrar om monopol men det är fel. Det finns gott om alternativ till Steam. Ingen plattform är så stor eller funktionsrik som Steam, men det gör inte Steam till ett monopol för det. Steam hade varit... 28/11 Fast det är absolut inte alltid så, visst det finns massa portade telefonspel som företag gjort och annat smått skit av större företag. Men det finns en otrolig mängd skit som folk suttit och gjort i Unity, Unreal, AGS, Gamemaker etc som dom bara släppe... 27/11 Det är ju inte valves problem, det är ju ditt eget fel. Det är ju likadant med ångerrätt om du handlar på nätet 14 dagar oavsett om du packat upp paketet eller ej. 27/11 inte om man dröjer 2 veckor innan man testar spelet, då refundar dom normalt inte även om man bara varit inne i menyn och tillbaka. 26/11 Vem Fan är det då som köper alla dessa skitspel? Företagen måste ju tjäna på det annars hade de inte funnits. 26/11 De som ser allt skit som släpps, är de som har relativt nya konton eller inga köp / wishlists / follow osv på spel, eftersom Steam analyserar och rekommenderar spel baserat på hur konton används och vilka spel de spelar mest så finns knappt något att... 26/11 Personligen skiter jag i att skit som kommer ut, det som är bra hör man av kompisar typ. Som utvecklare är det ju störande att man delar plats med allt skit dock haha. Men det är väl som det är. 26/11 Nej, det har med att göra att inga av dessa spel säljs, vilket gör att steam rekommenderar de så got som aldrig, och för att hitta dom så behöver du aktivt söka efter dom. De gånger du faktiskt kan se svärmen av dom är ifall du listar alla nysläppta spe... 26/11 Jag har använt Steam sedan 2004 och det här med skräpspel har aldrig påverkat min uppfattning om plattformen. Ni som har problem med detta fenomen, hur försämrar skräpspelen eran Steam-upplevelse? Jag har till och med letat efter småspel att köpa ett... 26/11 Steam är dåligt pga all shovel ware och assetflips! "Steam tar bort nästan 1000 icke spel " Steam still bad! 26/11