Phil Spencer är inte helt förtjust i VR.

Ett nytt decennium står för dörren och det rivstartar med både Playstation 5 och Project Scarlett. Men medan Sony hårdsatsar på Playstation VR har Microsoft och Xbox Game Studios lagt energin på annat än den virtuella verkligheten – och så ser det även ut att bli för Scarlett. I alla fall om man hör på Phil Spencer (via Stevivor). Skälet enligt honom är enkelt: ingen frågar efter VR till Xbox.

I have some issues with VR. It's isolating and I think of games as a communal, kind of together experience. We're responding to what our customers are asking for and... nobody's asking for VR.

Spencer utvecklar med att konsumenterna vet att det finns en plats att gå till om man suktar efter VR, och den platsen är pc:n. Spencer tillägger att det i dagsläget är svårt att "sälja miljoner och åter miljoner VR-enheter", men att han tror att Xbox troligen kommer anamma virtual reality "till slut". PS VR har hittills sålt i 5,2 miljoner ex, så kanske kommer "till slut" förr än vi anar?

Skicka en rättelse
https://youtu.be/4c8SJNxcKh4 03/12 @Johlor: Ja, många har ju svårt att få till yta, men behöver inte vara så svårt. Jag kör wireless Vive i min mancave (kombinerat datarum, biorum, karaoke, arkadhall o VR rum, total golvyta ca.: 3.6 x 2.4 m, varav VR kan använda ca.: 2.6 x 2.3 m). Mellan... 28/11 Roomscaling är ju en sak, men där krävs det utrymme också. Vi här hemma skulle aldrig kunna ha den platsen dedikerad till VR och tror många har problem med det. Klagades ju redan när Kinect kom att det tog för mycket yta och även om produkterna i sig... 28/11 @HallonTreo: =) Nej, många sitter inte och räknar så noga, eller tycker bara det är smidigt. Vissa gånger tjänar jag på att ta det dyra abonnemanget i två år, andra gånger är det bättre att köpa kontant + billigare ab. Fast även då "avbetalningen" är... 28/11 Om det inte hade spelat någon roll hade väl alla köpt allt kontant? ;) 28/11 Det är ju samma sak. De har svindyra abonnemang och får en ny mobil typ vartannat år, "gratis" av operatören. Om de väljer att köpa den dyra mobilen på avbetalning eller kontant spelar ingen roll. 28/11 Ett sånt antagande är förstås inte korrekt att göra när den enda ingångspunkten var att en ny mobil var dyr. De allra flesta köper inte en ny mobil var eller vartannat år, jag tvivlar på att särskilt många ens äger sin mobil utan har den på någon form... 28/11 Nu ska vi inte överdriva :D 28/11 Jag testade också då och blev gruvligt besviken. Oculus DK1 - samma sak där. Och DK2. Men när jag testade room scale med Vive (hos Webbhallen) var jag såld direkt!! Tror det menades de som byter mobil varannat år, bara för att få typ 1 megapixel bättre... 28/11 https://twitter.com/MatPiscatella/status/1199342227480182790?s=19 Mat Piscatella håller med. 27/11