Dessutom nytt surr om Metroid Prime-trilogin.

Den som väntar på mer Metroid... har väntat alldeles för länge. Och det blev ju knappast mindre plågsamt när Nintendo beslutade att ta efterlängtade Metroid Prime 4 tillbaka till ritbordet.

Men kanske får vi mer Metroid innan det spelet? Det är åtminstone vad hyfsat pålitliga Leakypanda påstår. De hävdar att Nintendo kommer släppa två nya Metroid-spel till Switch inom nästkommande två räkenskapsår. Det ena är Metroid Prime-trilogin till Switch, som det redan viskats om en hel del. Det andra? En remake av seriens kanske största stund: Super Metroid.

Denna remake ska vara av samma "stil och skala" som utmärkta Metroid: Samus Returns, som i sin tur var en remake urgamla Game Boy-spelet Return of Samus. Leakypanda har haft både rätt och fel förut, så ta detta för vad det är: ett rykte. Å andra sidan har det tisslats och tasslats rejält om Prime-trilogin till Switch, så kanske har de mer rätt än fel den här gången?

Skicka en rättelse
Super Metroid i samma, men något upphottad, motor som Samus returns hade varit grymt. För inte kan det vara så sjukt att de gör Prime av det? Alltså 3d fps? 28/11 AM2R är en sjukt fantastisk remake helt i nivå med Zero Mission.. om inte bättre 😊 Ååhh en Zelda 2-remake vill jag ha!!! Jag älskar Zelda 2 😁😄 28/11 Känns onödigt göra det igen, eller? 28/11 Håller med till 100% möjligen om skulle göra som am2r och addera lite content och musik uppdatering. Men generellt är jag extremt skeptisk till detta. For the record: Samus returns är en i bästa fall en ganska hyfsad remake där am2r är mästerlig och den... 28/11 Håller med dig om att det är ett av de bästa spelen, definitivt. Dock är inte Metroid sådan storsäljare i Japan, så en remake på Metroid är nog mycket mindre på spel för Nintendo än låt säga valfritt Mariospel eller Zelda. Jag hade gärna sett en remake... 27/11 Ja, det är klart att det kommer att sälja! Själv gillade jag inte alls den grafiska stilen i Links Awakening. Men med Super Metroid finns det ju bara en väg att gå - mörkt, ödesmättat och nervkittlande! Men - det är en stor sak att försöka sig på en rem... 27/11 Det finns på Switch Online. Switchens "virtual console" 😁 27/11 Det känns som att en remake på Super Metroid skulle kunna vara logiskt. Samus Returns sålde bra och även Links Awakening. Dessutom kommer de behöva fylla ut tiden tills Prime 4 kommer, nu när det dessutom verkar ha måsta börja om utvecklingen på det spe... 27/11 Som jag förstår inlägget så gäller det Samus returns. Kanske en lite upphottad version av Metroid 2: Samus returns remaken som dom gjorde till 3DS? Metroid Prime Trilogy HD till Switchen blir köp day one! *Missade lite i texten såg jag nu. Hade nog hell... 27/11 ... Men tightare kontroller och marginellt tillputsad grafik hade varit välkommet. Kanske i stil med Octopath eller vad det hette? Spelade det för några veckor sen och vissa hopp är jävligt omständiga. Framför allt så fort änterhaken/grapplebeam ska fra... 27/11