Fighting och specialeffekter får lovord när Twitter-tyckare får säga sitt.

Det är fortfarande ett par veckor kvar innan The Witcher har premiär på Netflix men tv-kritiker har redan fått tillgång till de fem första avsnitten. Recensionsembargot löper ut samma dag som premiären, den 20 december, men de har fått tillåtelse att dela med sig av sina första intryck och överlag verkar de positiva.

Många menar att de visuella effekterna inte är så dåliga som de befarat och att fighting-scenerna är "galna". Även Henry Cavill som Geralt får beröm, där till och med skeptiker verkar ha tinat så mycket att de nu känner sig "gravida" efter att ha sett honom.

Skicka en rättelse
Det finns en rad betydande skillnader mellan böckerna och spelen också så det är endast böckerna man får hålla sig till om man ska vurma om originalen. Även Geralt själv är ändrad i spelen. T ex har han aldrig två svärd på ryggen i böckerna, då det såkl... 01/12 Den är säkert jättebra om man bortser från att majoriteten av karaktärerna inte ens är i närheten av vad de beskrivs i böckerna eller spelen. Ungefär hur Bond filmerna numera är action för småbarnen, medan de förr hade mer charm/finess. 30/11 Haha nej då, finns inget att ta illa upp över! Tyckte det var kul att någon kände till att det fanns folk som nördade med historiskt svärdssvingande. :) 29/11 Klokt, samma här. (Men jag är hoppfull!) 29/11 haha, under stubbar? Trodde det var mer under granar och så? Nä men seriöst, hoppas du inte tog illa upp. Jag har all respekt för HEMA-tränande. Har en bekant som sysslar med det och vet hur dedikerade ni är i er "stridskonst". Duellists prisa som bra... 28/11 Hoppas det blir bra. Försöker vara "lagom" på alla fronter gällande detta. Lagom hoppandes såklart. 28/11 Det finns inga recensioner som kan hindra mig från att kolla på serien och bilda mig min egen uppfattning. 28/11 Vi kan väl säga såhär, man parerar bara sådär på film. ;) Som en av HEMA-folket (vi bor under stubbar i skogen) menar jag att det bara är att inse att filmfäktning och svärdsfäktning är olika saker, men mycket få undantag (tex Ridley Scotts fantastiska... 28/11 Har kollat på en del av HEMA-folkets break downs och man kan nog slå fast att ingen fäktningscen i någon film är relistisk. De säger ju själva att frihet måste tas för att det ska se bra ut på film, inget är så yvigt och kordinerat i verkligheten. 28/11 Det verkar dessutom vara en mer vänskaplig träningsfight utifrån bilden. Angripande fäktare lägger inte vikt vid slaget och dessutom ser även hans svärd ut att vara ett övningssvärd. 28/11