Grand Theft Horse med digerdöds-twist?

Först och främst: det finns inget företag vars produktioner omgärdas av så mycket ryktessperidning som Rockstars. Allt här ska därför tas som rena spekulationer, men sådant är såklart också tillåtet på er favoritsajt. Och att drömma lite är aldrig förbjudet!

Med det sagt så viskas det nu att Rockstar jobbar på ett spel med äventyrsstema. Ryktet har flera källor, varav en är en Redditor som säger att dess källor har haft rätt förut, och att nästa Rockstar-spel inte blir Bully 2 eller GTA 6, utan snarare ett open world-spel i medeltidsmiljö. Svärdsstrider och dueller ska ingå. Releasen ska vara första kvartalet 2021, och en utannonsering kommer snart.

Den andra källan är en Linkedin-profil från en Rockstaranställd (numera redigerad), som hävdade sig ha ansvar för att skapa ”modulära miljödelar med organisk finish” med ”medeltida arkitektonisk stil”.

Och redan i april snackades det om ett "Project Medieval" på forumet Resetera.

Vi har spekulerat om Rockstar-spel förut, så nu kan vi alla gå bananas i kommentarsfältet. Undertecknad är galet sugen på ett medeltida spel, och Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverence) har redan erbjudit sin expertis...

Skicka en rättelse
Gillade Warhorse Kingdom Come skarpt och skulle verkligen älska om Rockstar försökte sig på eran. Nordisk medeltid tror jag inte passar alls. Möjligen danernas invasion av England och Frankrike på 800-talet. Skulle hellre vilja se hundraårskriget eller... 29/11 Hade ju varit riktigt härligt! Men gärna nån uppdaterad/annan motor så att det inte blir så grovhuggen gång. Vill också ha ett "absolut system", som alltid gäller i alla lägen, med sina klara regler. Alltså, att man inte plötsligt går dubbelt så långsam... 29/11 Jag tror också att det är ett medeltida DLC till något av deras andra spel. Däremot tycker jag att de måste göra om närstridssystemet jämfört med deras tidigare spel om det ska vara trovärdiga svärdsdueller. Tycker att känns som att gubben är konstant... 29/11 Release 2021 känns som lite väl kort utvecklingstid för att vara ett spel från Rockstar. Luktar mer officiell medeltida-mod av RDR2. Med det sagt behöver det inte vara dåligt för det. 29/11 Undrar om man kommer kunna pimpa sin häst. 29/11 Vad grymt att här finns folk som är så djupt insatta i svensk medeltid! Själv var jag mer än tillräckligt nöjd med Tjeckien och Kingdom Come, helt enkelt att fantastiskt spel på alla sätt. Jag tror inte något kommer toppa Kingdom Come för mig personlige... 28/11 Nä, tidsindelningar är bara bös egentligen. Av historiker för historiker. Däremot är det så pass stora skillnader både i idéuppfattning, kulturuttryck och samhällskonstruktion att vi nog ändå borde ha en brytpunkt någonstans i mitten av 1100-talet. Den... 28/11 Vendeltid, vikingatid.. Det är ju ändå ingen plötslig förändring utan som alltid gradvis så nog kan väl Bråvalla få vara medeltid om folkvandringarna ändå fortsätter in i medeltiden? ;) Just detta som är problemet med tidsindelningar, de är så diffusa... 28/11 Slaget vid Bråvalla inträffar ju inte ens under vikingatid, så det kan jag bestämt inte räkna in i medeltid! Fetdissa och fetdissa. Finns en hel del roliga anekdoter under alla dessa inbördes strider under Kalmarunionens tid. Som när Erik Johansson (Vas... 28/11 Nu tycker jag du är lite elak, Slaget vid Bråvalla är ju självfallet hela medeltidens höjdpunkt! Bärsärkar, vilda björnar, valkyrior och Oden själv deltog ju i detta fantastiska slag som enade Sverige. Sen finns det ju tråkmånsar som betvivlar dess hist... 28/11