Trots lovord från hängivna fans och vår alldeles egna Fredrik i hans recension verkar det gå trögt för Shenmue III i hemlandet Japan. Game Data Library rapporterar nämligen via Twitter att man under den första veckan sålde förhållandevis få 17,857 exemplar, vilket kan jämföras med remaken av Shenmue och Shenmue II till Playstation 4, som sålde 19,701 ex under sin debutvecka.

Vill man få det att se ännu mörkare ut kan man jämföra det med originalversionerna av de två första spelen, som sålde 257,775 (Shenmue) och 92,917 (Shenmue II) under sina respektive debutveckor. Inte heller i Storbritannien verkar spelet ha sålt speciellt bra eftersom det bara nådde plats 17 på säljtoppen.

Spelet har överlag fått positiva betyg, med betoning på att detta är ett spel för fans av originalspelen som andra kanske inte kommer uppskatta på samma sätt. Även fans har dock yttrat viss kritik, bland annat angående att det man ville ha var ett avslut på den berättelse som i många år legat i limbo, vilket Shenmue III inte tillhandahåller.