Spelet säljer sämre än remastern av de gamla spelen på PS4.

Trots lovord från hängivna fans och vår alldeles egna Fredrik i hans recension verkar det gå trögt för Shenmue III i hemlandet Japan. Game Data Library rapporterar nämligen via Twitter att man under den första veckan sålde förhållandevis få 17,857 exemplar, vilket kan jämföras med remaken av Shenmue och Shenmue II till Playstation 4, som sålde 19,701 ex under sin debutvecka.

Vill man få det att se ännu mörkare ut kan man jämföra det med originalversionerna av de två första spelen, som sålde 257,775 (Shenmue) och 92,917 (Shenmue II) under sina respektive debutveckor. Inte heller i Storbritannien verkar spelet ha sålt speciellt bra eftersom det bara nådde plats 17 på säljtoppen.

Spelet har överlag fått positiva betyg, med betoning på att detta är ett spel för fans av originalspelen som andra kanske inte kommer uppskatta på samma sätt. Även fans har dock yttrat viss kritik, bland annat angående att det man ville ha var ett avslut på den berättelse som i många år legat i limbo, vilket Shenmue III inte tillhandahåller.

Skicka en rättelse
Du kan mycket väl ha rätt om Epic Store men jag tror att spelets utseende hade stor inverkan på hur folk såg det. Mer än att det såg gammalt ut så såg det bara dåligt, budget och stressat ut. Shenmue 1 och 2 släpptes för ett år sen på PS4 så jag känner... 02/12 Inte konstigt. Finns ingen gamingkultur i Japan. Allt är bara mobilspel och dating typ då folket är sönderstressade föråldrade ensamvargar. Traditionella japanska spelutvecklare satsar på att slå i väst då hemlandet är förlorad men den typ av spel vi... 30/11 Så sant, japanerna bryr sig bara om storyn, gubbsnusket och unga hentai brudar som kan kallas pedomanga, så vi kan väl såga så här, Japaner är ett jävla konstigt folk dem! Inget jag tycker är negativt, jag gillar hentai och allt det är med, men fan där... 29/11 Remaster paketet släpptes för inte så länge sedan. Inte alla som köper del tre vid släpp till fullpris innan de hunnit spela klart del ett och två remastern. Vid det laget är spelet på rea. 29/11 Kanske ska ta och släppa på flera format och plattformar. 29/11 De räddas nog av den massiva EGS-publiken. :) 29/11 Va tråkiga de har blivit i Japan då mobilt spelande domineras totalt. Verkar inte vara vanligt att lira hardcore old-school på en konsol & TV med AAA-spel sedan länge tillbaks. Eller deprimerande utveckling kanske man kan säga. :::::: EDiT :::::: "vilke... 29/11 Relativt få japanska spelare är PC-spelare så Epic Store har en extremt liten påverkan där, om någon alls. Det är inte alltför många år sedan då japanska utvecklare sa "Steam? Vad är det?" om dom blev tillfrågade om deras spel skulle släppas till PC.... 29/11 Inte så konstigt med kombinationen av Epic Store kontroversen kombinerat med en trailer som fick det att se ut som att det var från 2006. 29/11 Det är lite svårt att bedöma när man inte vet hur många Kickstarter-exemplar som skickats ut i samma region. 29/11