Nästa expansion till Total War: Warhammer II går under namnet The Shadow and the Blade och kommer med två nya "hjältar": mörkalven Malus Darkblade och Deathmaster Snikch, ledare för skaven-klanen Eshin. Även om man inte har full koll på Warhammer-lore så kan man nog enbart baserat på namnen klura ut att det rör sig om individer som är allt annat än trevliga.

Hag Graef-ledaren Malus Darkblade är en synnerligen oangenäm person, inte minst för att han är besatt av demonen Tz'arkan, vilket verkar få en spännande effekt på hur denna ledare spelas. Om man låter demonen få övertaget så leder det till användbara förmågor i strid, men på bekostnad av hans kampanjfärdigheter. Tz'arkan kommer även mana Malus att begå grymma handlingar och locka med stora belöningar. Vill man stävja demonen måste man regelbundet konsumera ett kostsamt elixir.

Deathmaster Snikch fokuserar istället på att hålla sig i skuggorna och kan använda andra Eshin-karaktärer för att bland annat stjäla, lönnmörda och spionera utan risk för att misslyckas. Det resulterar dock i att karaktären blir otillgänglig i flera rundor. Snikch själv kan till och med bränna ned hela städer på egen hand.

12 december är det dags att prova på dessa herrar och de nya enheter de har med sig.