Allt började med en konceptbild från en brasiliansk patentansökan för en V-formad klump som sades vara utvecklingsenheten för Playstation 5. Många tvivlade på äktheten, men en tid efter det bekräftade man att så verkligen var fallet med en bild på den faktiska enheten, identisk med konceptbilden. Och nu har ytterligare ett par utvecklingsenheter påträffats i det vilda och fångats på bild.

Bilden ifråga lades upp av en Twitter-användare som senare förtydligade att utvecklare haft tillgång till dem ett tag nu. Men varför ser enheten ut som den gör? Det informerar Tom Warren från The Verge oss om i ett svar till tweeten, där han säger att storleken och V-formen möjliggör för utvecklare att stapla dem på varandra när de utför stresstester. Kylningen är i sin tur optimerad för att driva ut luft från sidorna och mitten.

Värt att påpeka är att designen på den slutgiltiga konsumentkonsolen troligen kommer skilja sig en hel del från denna utvecklingsenhet, även om många faktiskt verkar gilla den. På bilden ser vi även två kontroller som ligger och lurar, som skulle kunna vara Dualshock 5, som enligt en patentansökan kommer vara väldigt lik Dualshock 4.