Och kan det vara Dualshock 5 som ligger och lurar där till höger?

Allt började med en konceptbild från en brasiliansk patentansökan för en V-formad klump som sades vara utvecklingsenheten för Playstation 5. Många tvivlade på äktheten, men en tid efter det bekräftade man att så verkligen var fallet med en bild på den faktiska enheten, identisk med konceptbilden. Och nu har ytterligare ett par utvecklingsenheter påträffats i det vilda och fångats på bild.

Bilden ifråga lades upp av en Twitter-användare som senare förtydligade att utvecklare haft tillgång till dem ett tag nu. Men varför ser enheten ut som den gör? Det informerar Tom Warren från The Verge oss om i ett svar till tweeten, där han säger att storleken och V-formen möjliggör för utvecklare att stapla dem på varandra när de utför stresstester. Kylningen är i sin tur optimerad för att driva ut luft från sidorna och mitten.

Värt att påpeka är att designen på den slutgiltiga konsumentkonsolen troligen kommer skilja sig en hel del från denna utvecklingsenhet, även om många faktiskt verkar gilla den. På bilden ser vi även två kontroller som ligger och lurar, som skulle kunna vara Dualshock 5, som enligt en patentansökan kommer vara väldigt lik Dualshock 4.

Skicka en rättelse
Tänkte mer på hur mycket annan elektronik försökte se ut då. Devkitet ser inte ut som en konsol lika mycket som typ en stereo eller dvd-spelare från den eran IMO. 02/12 Var väl precis vad jag sa? En pryl har sålt mer än en annan pryl. Lol är en förkortning på ett spel som inte finns på någon av konsolerna 02/12 Antar att luftfödet är rätt bra på den där, men hade nog inte velat att PS5:an ser ut sådär. Njaa, tycker inte det osar så mycket tidig 2000-tal om den. Då såg det ut såhär: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/PS2-Versions.jpg 02/12 Tror detta är en decoy,hidden in plain sight... 02/12 Ser så tidigt 2000-tal ut att jag nästan skulle vilja ha den över den riktiga designen. Rätt ful på sina håll men det känns mer charmigt men fattar verkligen varför någon aldrig skulle vilja ha den designen. 02/12 Lol ämnet var ju tydligt om konsol-sidan så hur mycket MSoft tjänar på andra håll är helt orelevant. 02/12 Ser så härligt gammaldags ut <3 02/12 Du tolkade mitt inlägg fel. PS3 må haft "kraftigare" hårdvara. spelen flöt skit jämfört med XB360 så att hårdvaran var "kraftfullare" gjorde inte saken bättre. Playstation 3 blev bara dyrare, svårare att programera till och blev försenad tack vare sin... 02/12 Hur är det relevant till diskussionen om vilket företag som "vinner" konsolkriget? Det är liksom som att säga att Microsoft misslyckats för att de inte säljer en TV medan Sony säljer X tusentals per dag i X land.. Stämmer ej. PS3 hade kraftigare hårdvar... 02/12 Ja isåfall såldes ju ps2 mer än xbox (som var en underbar maskin, xbmc använder jag än idag på min pi) xbox360 mer än ps3, ps4 mer än xbone. Så dags att Scarlett säljer mer än ps5 då om traditionen ska hållas. Xbox har guldläge nu med tjänster som få... 01/12