Arise: A Simple Story är spanska Piccolos debutspel och verkar bli en väldigt vacker och rogivande upplevelse. Vi kommer få ta del av två personers liv genom deras minnen och med hjälp av förmågan att böja tiden. Allt från lycka till motgångar kommer att utforskas, och spelet kan spelas både ensam och med en annan spelare.

Med hjälp av förmågan att kontrollera tiden ska vi till exempel kunna spola framåt flera årstider eller spola tillbaka de senaste ögonblicken för att ta oss förbi hindren vi stöter på under berättelsen. I trailern ser vi exempelvis hur man färdas över ett fält av gigantiska solrosor vars vinkel man kan manipulera genom att spola tiden fram och tillbaka, och på så sätt få solen att flytta sig.

Grafiken har en tecknad och lite enklare stil och ser väldigt inbjudande ut med sin färgglada palett, och den sagolika atmosfären fulländas med jättesvampar och äventyrlig musik. Spelet kommer till Playstation 4, Xbox One och PC (Epic Games Store) 3-4 december, eller tisdag och onsdag nästa vecka.