Medan bilder på Playstation 5-devkit blir allt vanligare saknas fortfarande konkurrenten.

De senaste månaderna har vi fått flera bildbevis för att Playstation 5-devkits finns ute hos spelstudios men vi har än så länge inte siktat nästa Xbox, med kodnamnet Project Scarlett. I samband med att de senaste bilderna dök upp på Sonys spelmaskin började folk spekulera kring varför Microsofts nya plattform inte har läckt.

Vissa menar att de medvetet väntar för att kunna överträffa Playstation 5 i såväl pris och prestanda, baserat på ett Phil Spencer-uttalande tidigare i år, medan andra är mer cyniska. Branschkännaren Jason Schreier, som har en förmåga att gräva fram matnyttig information genom sina anonyma kontakter, menar att utvecklare han har varit i kontakt med börjar bli frustrerade.

Not sure if the "trying to surprise Sony" part is quite right -- common sense would suggest that, like with the Xbox One, Microsoft is just running behind schedule and will launch pretty hot -- but I've talked to a few third-party developers who said they were frustrated by the lack of info on Scarlett, especially compared to Prospero (med Prospero menar han projektnamnet för Playstation 5, reds. anm).

När Xbox höll hov i London för några veckor sedan var de tydliga med att de inte kommer snacka mer om Scarlett i år, utan kommer att sparka igång den maskinen nästa år.

Skicka en rättelse
Precis. PC och Windows är ju också xbox enligt dem. De säger de själva också att om man har en PC så ska man kunna spela där. Xbox appen är ju förinstallerad på Win10 också plus du behöver ett MS konto för att använda windows fullt ut. Nu är ju en dator... 03/12 Problemet med detta är att jag ser fortfarande ingen anledning till att köpa en XBox så länge man har en hyfsad dator. Gamepass funkar ju precis lika bra på en dator och dom flesta gamers som bryr sig om sånt här han redan en dator att spela på skulle... 03/12 Du läste absolut inte mitt inlägg alls. Har sagt att Apple har stöd för dosor som använder. Inte att de använder. Att de har stöd för sånna dosor. Man brukar kalla dessa för xinput dosor osv osv. Mycket upprörd gubben/gumman? Kan ge dig en kram om det... 03/12 precis! 03/12 Ja, för att Apple jobbat med Sony för att just deras kontroller ska fungera. Det har inget med anslutningsmetod eller xinput att göra. Ja, det är provocerande att rena felaktigheter sprids i dessa kommentarsfält, eftersom AppleTV inte har stöd för xinpu... 03/12 Ny hårdvara = Bli barn igen :) Det betyder också att vi inte bara får en massa remasters som denna generation 03/12 Båda konsolerna kommer vara fullt bakåtkompatibla, vilket blir det absolut bästa med kommande generation, och dessutom med (förhoppningsvis) bättre framerates och upplösning. Blir som att köpa ny pc! 03/12 Ja men nu menar jag typen av dosor om du läser om mitt inlägg. Förr så kunde man endast ha MFi dosor. Nu funkar istortsett alla blåtand dosor xinput, Dualshock, Dinput, MFi vilken sort du nu vill använda. Ja Xinput är ett MS API. Är du sur eller fått... 03/12 Nej, det är inte DirectX-input eftersom directx är ett ramverk för windows. Att du kan spela med dina "dosor" på AppleTV är för att Apple har implementerat drivrutiner för dessa, vilket var inför Apple Arcade. Varken PS4 eller tvOS har stöd för directx,... 03/12 Nu har den det iom IOS13 och har inte bara MFi kontroller stöd. Spelar med min DS4 och Xbone dosa på min iphone. Finns riktigt bra spel på Apple Arcade. Gratis 1månad så testa :) 03/12