Xbox Game Studios-chefen ger positivt spelbesked.

Du kan göra världens mest kraftfulla konsol, men utan en parad med spel kommer den inte långt. Medan utvecklarna frustreras över bristen på Scarlett-info funderar förstås spelarna snarare över hur det blir med uppställningen av exklusiva titlar – något av en akilleshäl för Xbox One.

Matt Booty, högt uppsatt Xbox-chef, är förstås medveten om detta, och för Gamesradar+ berättar han att man kommer nyttja den växande Xbox Game Studios-familjen med att producera spel.

We feel really good heading into 2020. We’ve got a goal of being able to deliver a game, roughly, every three to four months.

Det skulle ju kunna misstas för tomt PR-snack men vi ska förstås ha i åtanke att Xbox-studiorna blivit fler och fler under de senaste åren, med bland andra Ninja Theory (Hellblade) och Obsidian (Pillars of Eternity och en rad rollspelsklassiker). Under X019 avslöjades en rad nya titlar.

Med andra ser Xbox One ut att få ett speltätt sista år i rampljuset medan Scarlett av allt att döma har bättre förutsättningar från start. Nästa generations konsolkrig startar nästa jul.

Skicka en rättelse
Välpolerade spel brukar oftast bli försenade, så man får hoppas på att detta bara är ett mål och att dom inte kommer pumpa ut massor med halvtrasiga opolerade spel. Med det sagt så skulle det vara väldigt trevligt ifall dom lyckades släppa bra spel var... 03/12 Roligt att höra. Får se vad de presenterar för spel här näst. Hoppas på mer nya IP. De som playstation har problem med är ju nya IP. Hoppas även på nytt Fable som är ett av mina favoritspel 03/12 Men är det inte det mobilen finns till för? 😉 03/12 Heter han verkligen "Matt Booty"? 😂 02/12 Kan bara lista ett spel till PS3an själv som var värt besväret, och det var The Last of Us, resten av spelbiblioteket var riktigt "meh". Gears, Crackdown, Halo-serien, Mass Effect 1, Forza 2,3,4, Forza Horizon, Alan Wake, Fable 2, Dead Rising, Geometry... 02/12 Läste någonstans att det är i princip det dom satsar på. Tanken är inte att släppa en massa AAA spel. 02/12 Så dom kommer köra med kvantitet över kvalité. 02/12 Det är något som INTE kommer att startas nästa år. Eller år 2021. Det är bara att titta på vad för titlar dem har på G. 8 av 15 studios jobbar på multiplattforms titlar. Dem andra är flera år bort av nya spel. Det är bara RARE som har nytt IP på G med... 02/12 Tja, Xbox one och 360n hade ju rätt få feta titlar som var exklusiva. Kolla bara metacritic. Enda titlarna jag minns somn fått över 90% var antingen Gears of War, Halo eller så var de inte exklusiva. Ett av skälen att jag skaffade PS3 och inte 360. Orka... 02/12 Hoppas de levererar. M.a.p. förstapartsspel och det jag såg vid X019 är jag än så länge svårimpad. Lite svulstiga upplevelser, mindre cartoon co-op. Det vill jag se. Då har de mina pengar 02/12