Actionfilmen Starship Troopers är på väg att bli realtidsstrategi med inslag av survival och tower defense. Namnet blir Starship Troopers: Terran Command och det utspelas i samma värld som Paul Verhoevens satiriska rulle från 1997, där de gigantiska alien-insekterna Arachnids ställer till bekymmer för mänskligheten.

Brittiska publicisten Slitherine beskriver projektet så här:

Om du tar en eav de mest ikoniska filmerna från 90-talet och gör den till ett strategispel om överlevnad, och mixar det med klassisk realtidsmekanik, tower defense och taktisk utplacering av trupperna så får du 'Starship Troopers: Terran Command' i ett nötskal. Moderna strategispel har högt tempo och blandar framgångsrikt enhetshantering, överlevnad och fängslande berättande. Inget passar bättre för den här sortens gameplay än Starship Troopers-världen, där känslan av fara och osäkerhet är ständigt närvarande.

Utvecklarna säger sig vilja fånga känslan från filmen, såväl språkligt som innehållsmässigt. Gameplayet handlar om att sätta stopp för insektsinvasionen, och det görs genom att placera ut trupper på strategiskt kloka områden, bygga försvarsenheter och dra nytta av kartans höjdskillnader. Huruvida man lyckas får vi veta när spelet släpps någon gång under 2020, exklusivt till pc.

En kort gameplay-film: