Aldrig har vi hoppats mer på ett buggfritt spel.

Actionfilmen Starship Troopers är på väg att bli realtidsstrategi med inslag av survival och tower defense. Namnet blir Starship Troopers: Terran Command och det utspelas i samma värld som Paul Verhoevens satiriska rulle från 1997, där de gigantiska alien-insekterna Arachnids ställer till bekymmer för mänskligheten.

Brittiska publicisten Slitherine beskriver projektet så här:

Om du tar en eav de mest ikoniska filmerna från 90-talet och gör den till ett strategispel om överlevnad, och mixar det med klassisk realtidsmekanik, tower defense och taktisk utplacering av trupperna så får du 'Starship Troopers: Terran Command' i ett nötskal. Moderna strategispel har högt tempo och blandar framgångsrikt enhetshantering, överlevnad och fängslande berättande. Inget passar bättre för den här sortens gameplay än Starship Troopers-världen, där känslan av fara och osäkerhet är ständigt närvarande.

Utvecklarna säger sig vilja fånga känslan från filmen, såväl språkligt som innehållsmässigt. Gameplayet handlar om att sätta stopp för insektsinvasionen, och det görs genom att placera ut trupper på strategiskt kloka områden, bygga försvarsenheter och dra nytta av kartans höjdskillnader. Huruvida man lyckas får vi veta när spelet släpps någon gång under 2020, exklusivt till pc.

En kort gameplay-film:

Tack till Fezk, Jinxswe för detta #nyhetstips!
Wow! Wooosh! och där kom vi in på politisk korrekthet och SJW och hela konkarongen tror jag. Alla får göra sin egen tolkning, gör man en hårdanalys av boken så kan man säkert hitta den typen av referenser, huruvida författaren själv hade för avsikt att... igår 17:02 Tror jag tar anti-fascism över pro-fascism för egen del. igår 15:57 Filmen var OK inte mycket mer, lite hjärndöd aktion så som man ibland vill ha i en film, en popcorn rulle helt enkelt. Synd dock att man inte gjorde en Starship Troopers film med boken som manus. Den filmen hade kunnat bli riktigt bra. Men med alla rema... igår 10:29 Robocop theme och The Hunt for the Red October är fantastiska. Och ja soundtracket till Conan the Barbarian är nog ett utav de bästa om inte det bästa som någonsin gjorts. Basil Poledouris var ett geni. 03/12 Ohh ser ok ut även fast det inte är AAA grafik, hoppas att dem får ett intensivt men djupt gameplay :) 03/12 @heady89: Roughnecks: Starship Troopers Chronicles tyckte jag va helt ok i min ungdom också. ^^ 03/12 Lyssnade igenom Robocop soundtracket i helgen. Så jävla bra❤ kören i Red October är också svinigt bra. 03/12 @Sapiens: Ja, Klethandu Drop är grym! Skulle påstå det är musiken som sätter stämningen i filmen och därför gör den så "bombastiskt" överdriven och bra. Kompositören till den här filmen, Basil Poledouris, gjorde musiken till ett gäng minnesvärda filmer,... 03/12 Ser lite B ut men så länge mekaniken är bra så kan det bli kul. Är rätt nyfiken på hur mycket licensen kostade att göra ett spel baserat på en 20+ år gammal film. 03/12 Härligt! Filmen är ju grym, spelet som var nästan likt filmen var "hell divers" Tyckte det påminde mycket om det. Hoppas verkligen detta blir bra! 03/12
Skicka en rättelse