Spelet marscherade in på topplistan över de mest lirade på Steam - och mest tittade på Twitch.

Igår släpptes äntligen Halo: The Master Chief Collection på pc och för första gången på Steam. Inledningsvis är det bara Halo: Reach som finns tillgängligt men det hindrade inte "samlingen" att sticka direkt upp på topplistan över de mest spelande hos Valve-tjänsten, för närvarande på en sjätteplats. Det har även varit väldigt populärt på Twitch med en tredjeplats mätt i antalet tittare just nu.

Medan de tidigare pc-släppen av Halo-titlar, på den numera pensionerade Windows Live-tjänsten, fick väldigt mycket kritik för dålig prestanda och mycket buggar verkar Steam-användare mestadels positiva, om än med några förbehåll.

Några utvalda spelarrecensioner, där den första prisar portningen av Halo: Reach till pc.

Great first start. Very well optimised. FOV Sliders, good upgrade on graphics. Unlocked framerate, custom keybinds.

Great PC port. Keep it up 343.

En annan är lite mer skeptisk, samtidigt som han rekommenderar spelet.

I'd highly recommend any Halo game. So just buy it.
However, don't buy it expecting PC mouse movement, as of now, my first impressions are mixed.

For some reason, it feels like mouse smoothing is on even after you turn it off, and for some reason I get frame drops even if I have a 2080. Everything feels sluggish, I'm not sure if it's because I'm using keyboard and mouse but if it's gonna be a weird experience with keyboard and mouse I don't see the point buying it on PC.

Du kan köpa hela samlingen nu för cirka 400 kronor men du bör vara medveten om att det bara är Reach som finns tillgängligt i dagsläget, de andra titlarna kommer att släppas framöver. Om du bara är ute efter Reach kostar det cirka 100 kronor. Det ingår också i Game Pass på både pc och Xbox.

Skicka en rättelse
Gick inte smärtfritt som dem tänkte. Kan jag säga. Fick börja om med min H4 spelning. 05/12 Synd att ljudet är helt kefft, animationer är låsta till 60 fps, fryslagg ibland,... jaa det är en del problem, synd om dom som köpte spelet, det är som en alpha fortfarande. 05/12 Jag tolkar det som att du inte alltid behöver installera alla spel om det bara är ett du vill spela. 04/12 Jag spelade bara lite på första banan och upplevde en krasch. Tyckte även grafikinställningarna kändes något tama och jag saknar att kunna toggla gamla och nya grafiken i realtid. Även ljudmixen var mycket märklig för mig, rösterna är jättehöga medans... 04/12 @Pecman: Vill minnas att när Calle var iväg och testade nåt spel (MW?) så kommenterade han i efterhand att han trodde att han med mus och tangentbord skulle krossa motståndaren med kontroll, men det blev åtminstone en tuff kamp, om inte Calle fick stors... 04/12 @Pecman: Det skulle jag inte nödvändigtvis säga, men det beror väl på vad din potential är med mus och tangentbord annars ;) Jag skulle helt klart säga att det finns potential med kontroll tack vare aim assist, men visst är mus alltid bättre om man är... 04/12 Blir sugen då jag bara spelade ettan och tvåan men det som skaver är att jag helst skulle vilja spela med kontroll men då får man väl spö i multiplayer. 04/12 Det är lite konstigt, men du kan köpa bara reach och spela det utan problem. 04/12 Dök rätt in i multiplayer och fastnade där i 8½ timme rakt av :D 04/12 Allt ska vara ute inom ett år. 04/12