"Kommer bli vår stoltaste stund."

Austin-baserade Bluepoint har gjort flera remasters av äldre Playstation-titlar till nya PS-format – God of War Collection, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Gravity Rush Remastered – men är förmodligen allra mest kända för Playstation 4-remaken av Shadow of the Colossus.

Vi vet sedan ett tag att de har ännu en remake (eller snarare "omtolkning") i pipen, och ett vagt rykte har talat om att det rör sig om en nyversion av From Softwares PS3-titel Demon's Souls.

Nu får rykteskarusellen ny fart då oraklet Jason Schreier och forne Gameinformer-toppen Imran Khan båda deltagit i en Resetera-omröstning där de "tror"Demon's Souls som Bluepoints nästa projekt. Kanske är det bara vad de tror? Eller så vet de något som inte vi vet.

Vad vi verkligen vet är att Bluepoint har ett Playstation 5-projekt på gång, och i en intervju med Segment Next säger Bluepoint-chefen Marco Thrush att det kommer bli deras stoltaste stund.

We originally remastered Shadow of the Colossus for the PS3 and then remade it for the PS4. It’s the only one we’ve touched twice and to date it is our greatest achievement, so it’s easy to say that is our personal favourite. However, there’s no question in our minds that our current project will become the achievement we’re most proud of.

Skicka en rättelse
Kommer nog aldrig hända. På sin höjd ps4. Ps3 är för svår att emulera tyvärr. Hoppas på PSX och PS2 också men man kan ha hoppet att de hittar ett sett. PS3 hade bra titlar. Bakåtkompatibilitet leder MS stort och är deras paradgren utöver Gamepass 05/12 Ja gammla spel kommer också till ps5. Detta är speciellt i början en självklarhet. Anledningen är bla att fler spel ska komma till konsolen så att dom relativt få som kommer i början inte känns så knapert. Hoppas själv på en ny omgjord version av demons... 05/12 Isf är konsolvalet solklart. Hann aldrig testa det innan servrarna stängdes ner. Förvisso skulle jag skaffa PS5 även utan Demon's Souls-remake om ryktena om bakåtkompatilitet ända bak till PS1 stämmer. Det skulle frigöra mycket utrymme i min TV-bänk 😁 05/12 Om det nu är en "nytolkning" av Demon's Souls så kanske den där trasiga portalen är hel och Bluepoint lagt till nya områden. Om denna eventuella nytolkning lyckas väl kanske Sony sätter Bluepoint på en uppföljare? 05/12 Ja det är väl inte så konstigt med tanke på att DEV-kitet redan finns hos spelutvecklare och Playstation vill väl ha lite lockande titlar till släpp denna tidpunkt nästa år? 05/12 Kommer ihåg när Demon's Souls släpptes, tyckte det såg så intressant ut så ville ha det omgående, men var tvungen att köpa det på export från USA för att de vägrade släppa det i Europa till en början. När jag väl dock fick spelet förstod jag mig inte... 05/12 Man gör väl om den bedrövliga jak and daxter samlingen? Då hade man åtminstone blivit lite rakryggad... 05/12 Vore förträffligt om detta vore fallet. 04/12 Näää väl? Jämför man spelen på dagens konsoler så är väl ps4 den enda med en mängd nya titlar av värde, skulle jag säga iaf. MS kör ju fullt ut med bakåtkomp. medans Nintendo kör som de alltid gjort med Mario, Zelda och mer Mario och Zelda (vilket jag... 04/12 Jag fyller 33 den 13e. PS3 är nytt om man kämför med PSX och snes, megadrive osv. Ja självklart och det jag säger. Spelet är fantastiskt fortfarande så behövs inte. Men ja jag skulle inte tacka nej om de skulle göra en 04/12