"Kommer bli vår stoltaste stund."

Austin-baserade Bluepoint har gjort flera remasters av äldre Playstation-titlar till nya PS-format – God of War Collection, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Gravity Rush Remastered – men är förmodligen allra mest kända för Playstation 4-remaken av Shadow of the Colossus.

Vi vet sedan ett tag att de har ännu en remake (eller snarare "omtolkning") i pipen, och ett vagt rykte har talat om att det rör sig om en nyversion av From Softwares PS3-titel Demon's Souls.

Nu får rykteskarusellen ny fart då oraklet Jason Schreier och forne Gameinformer-toppen Imran Khan båda deltagit i en Resetera-omröstning där de "tror"Demon's Souls som Bluepoints nästa projekt. Kanske är det bara vad de tror? Eller så vet de något som inte vi vet.

Vad vi verkligen vet är att Bluepoint har ett Playstation 5-projekt på gång, och i en intervju med Segment Next säger Bluepoint-chefen Marco Thrush att det kommer bli deras stoltaste stund.

We originally remastered Shadow of the Colossus for the PS3 and then remade it for the PS4. It’s the only one we’ve touched twice and to date it is our greatest achievement, so it’s easy to say that is our personal favourite. However, there’s no question in our minds that our current project will become the achievement we’re most proud of.

Isf är konsolvalet solklart. Hann aldrig testa det innan servrarna stängdes ner. Förvisso skulle jag skaffa PS5 även utan Demon's Souls-remake om ryktena om bakåtkompatilitet ända bak till PS1 stämmer. Det skulle frigöra mycket utrymme i min TV-bänk 😁 idag 12:13 Om det nu är en "nytolkning" av Demon's Souls så kanske den där trasiga portalen är hel och Bluepoint lagt till nya områden. Om denna eventuella nytolkning lyckas väl kanske Sony sätter Bluepoint på en uppföljare? idag 11:00 Ja det är väl inte så konstigt med tanke på att DEV-kitet redan finns hos spelutvecklare och Playstation vill väl ha lite lockande titlar till släpp denna tidpunkt nästa år? idag 09:58 Kommer ihåg när Demon's Souls släpptes, tyckte det såg så intressant ut så ville ha det omgående, men var tvungen att köpa det på export från USA för att de vägrade släppa det i Europa till en början. När jag väl dock fick spelet förstod jag mig inte... idag 09:05 Man gör väl om den bedrövliga jak and daxter samlingen? Då hade man åtminstone blivit lite rakryggad... idag 06:30 Vore förträffligt om detta vore fallet. igår 22:45 Näää väl? Jämför man spelen på dagens konsoler så är väl ps4 den enda med en mängd nya titlar av värde, skulle jag säga iaf. MS kör ju fullt ut med bakåtkomp. medans Nintendo kör som de alltid gjort med Mario, Zelda och mer Mario och Zelda (vilket jag... igår 22:18 Jag fyller 33 den 13e. PS3 är nytt om man kämför med PSX och snes, megadrive osv. Ja självklart och det jag säger. Spelet är fantastiskt fortfarande så behövs inte. Men ja jag skulle inte tacka nej om de skulle göra en igår 20:41 ok? jag fyller 40 nästa år, ps3 känns skitgammal vid det här laget. dock dammade jag av den tidigare i år enbart för DeS' skull. fortfarande ett riktigt bra spel, men skulle absolut inte tacka nej till en uppiffad version. igår 19:51 Herregud nu snackas det om remakes på konsoler som inte ens är släppta än... igår 19:28
Skicka en rättelse