Görs av Stockholmsstudion 10 Chambers Collective.

Den avlägsna Payday- och Left 4 Dead-kusinen GTFO släpps på Steam i early access-form på måndag. Löftet har varit early access-release innan 2020 och det är ett som kommer hållas.

Vi har uppmärksammat GTFO flera gånger tidigare och precis som för sina kusiner är det co-op-fokus, men den Stockholmsbaserade studion har sagt att det verkligen blir co-op. 10 Chambers Collective har kritiskt stuckit ut hakan och anmärkt på co-op som ironiskt nog inte lägger så stor vikt vid samarbete. Här ska det alltså bli ändring på den saken – hoppas vi, i alla fall.

GTFO har varit under utveckling i fyra år och enligt early access-sidan blir det "ungefär" ett år till.

After 4 years in the making, we still have a solid backlog of coop challenges and puzzles that we want to try out on our poor unsuspecting community. Having gone through Alpha and Beta stages, we are now ready for the next stage. We want to go live with GTFO and see how the community tackles it and continue development from there.

Förutom samarbete fokuserar GTFO på en obehaglig atmosfär, något du definitivt ser här.

Tack till NordhNet för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@Ankh: Den är bra till vissa saker, absolut... men komplicerade grejer som en multiplayer horde shooter är tyvärr inte en av dem. 05/12 Man ska dock inte underskatta Unity motorn :) 05/12 Fick kramp i ögonen bara av stillbilderna.. Känns som man blivit intryckt i en toarulle med typ fov 20... >_< 05/12 Sorry för missförståndet, kanske inte skulle ha förkortat det men jo jag menade early access :) 05/12 Är det dåligt förmedlad sarkasm eller är du bara okunnig? Du skulle ju kunna besöka utvecklarens hemsida och försöka göra korrelationen mellan deras namn och antalet anställda de är. Efter du är klar med det kan du fundera på hur lång tid man rimligtvis... 05/12 Puh.. Jag som var helt insnöad på att EA stod för EA games 😆 Men samtidigt borde jag fattat då jag inte hittade nånstans i artikeln att EA skulle vara utgivare. Med det sagt så e jag lite trött på alla dessa förkortningar där det förväntas att man ska... 05/12 Ohh, spännande! Vad man sett hittills verkar det sjukt lovande och ser fram emot vad det kan tänkas bli när det är klart! Lite tidigt med EA i dagsläget kanske, men samtidigt om de kan få in mer användardata för att fixa buggar och ffa balansering och... 05/12 Tänker spontant att det skulle vara fantastisk spelidé att uppleva i VR, utav det ni beskriver. Hoppas det får stöd en vacker dag. 04/12 Ni som spelat, stör man sig på att vapenmodellerna ser ut att vara gigantiska ? 04/12 EA är i det här fallet Early Access.. 04/12