Rune 2 blev ett präktigt magplask när det släpptes i november. Metacritic-snittet ligger på 48 av 100, vilket betyder "Skräp" (trots att det är nästan exakt i mitten av skalan). Dagen efter premiären chockade utvecklaren Human Head alla – inklusive utgivaren Ragnarok Games – genom att lägga ner sig själva. Samma dag kom nästa chock: man återuppstod som Roundhouse Studios, med Bethesda som ägare.

Nu drar Ragnarok Games sina forna samarbetspartners inför rätta. Man hävdar att Human Head trots flera förfrågningar inte lämnat ifrån sig det färdiga materialet från spelet. Vidare menar man att Human Head misskött sig så att Ragnarok tvingats gå in med mer pengar till finansieringen, att de brutit löften om att stödja spelet långsiktigt, och att de medvetet dolt sina avsikter att bli en del av Bethesda.

Intressant nog har Ragnaroks juridiska representant lyckats gräva fram en positiv recension av spelet, och ett citat från den används dels för att påskina att spelet generellt mottogs positivt, dels för att svärta ner Human Heads två tidigare titlar.

Indeed, unlike Human Head's past two projects, Rune II was met with positive reviews [...]

Ragnarök kräver Human Head på minst 100 miljoner dollar i kompensation, och att de lämnar tillbaka alla assets för Rune 2. Vi har inte hört hur f.d. Human Head ställer sig till anklagelserna.

FZ har inte recenserat Rune 2. Vilket alla våra recensenter är glada för.