Utgivaren vill ha minst 100 miljoner dollar.

Rune 2 blev ett präktigt magplask när det släpptes i november. Metacritic-snittet ligger på 48 av 100, vilket betyder "Skräp" (trots att det är nästan exakt i mitten av skalan). Dagen efter premiären chockade utvecklaren Human Head alla – inklusive utgivaren Ragnarok Games – genom att lägga ner sig själva. Samma dag kom nästa chock: man återuppstod som Roundhouse Studios, med Bethesda som ägare.

Nu drar Ragnarok Games sina forna samarbetspartners inför rätta. Man hävdar att Human Head trots flera förfrågningar inte lämnat ifrån sig det färdiga materialet från spelet. Vidare menar man att Human Head misskött sig så att Ragnarok tvingats gå in med mer pengar till finansieringen, att de brutit löften om att stödja spelet långsiktigt, och att de medvetet dolt sina avsikter att bli en del av Bethesda.

Intressant nog har Ragnaroks juridiska representant lyckats gräva fram en positiv recension av spelet, och ett citat från den används dels för att påskina att spelet generellt mottogs positivt, dels för att svärta ner Human Heads två tidigare titlar.

Indeed, unlike Human Head's past two projects, Rune II was met with positive reviews [...]

Ragnarök kräver Human Head på minst 100 miljoner dollar i kompensation, och att de lämnar tillbaka alla assets för Rune 2. Vi har inte hört hur f.d. Human Head ställer sig till anklagelserna.

FZ har inte recenserat Rune 2. Vilket alla våra recensenter är glada för.

Skicka en rättelse
Bättre att stämma dom på 1 rubel, för det är väl vad spelet, även om det var lite bättre, skulle sålt för. 05/12 Men det är ju inte syftet med betyg. De ska ge en snabb överblick, inget annat. Texten berättar resten. 05/12 Sen är båda systemen helt värdelösa på att beskriva ett spels många komplicerade sidor, jag kommer hurra den dagen FZ slopar betyg på recensionerna :P Men det är ju som i skolan, allt under MVG kan man lika gärna slänga. 05/12 verkligen en luring med detta skitspel. något straff bör dom få för det 05/12 Intressant. Men samtidigt är det nog missvisande, eftersom många (liksom vi) nog väljer att inte recensera massa ointressanta spel som sannolikt hade fått låga betyg. Men ja, procentskalan har ingen mitt på samma sätt som 1-5-skalan. 05/12 @Tomas Helenius: Metacritic har snittbetyg för 5806 PC-spel, medelvärdet av snittbetygen är 70.3 och medianen 72. 94% av spelen har ett snittbetyg som är högre än 48. Ett bra exempel på betygsinflation... :) 05/12 Det känns ju högst relevant med en Rune 2 recension av FZ i och med allt detta drama. Ni kan väl sätta praktikant Fredrik på det? ;) 05/12 Tragiskt, älskade första Rune och kommer ihåg när jag läste om det i PC-gamer. Så häftigt med melee combat och lemlästande. Också första spelet jag mappade till och ett av de första spelen jag lirade mycket online. Aldrig kört Rune 2 även om jag många... 05/12 Kontrakt som säger att man inte får rekrytera tidigare anställda eller liknande. Sen så är det ju bara Bethesda som kan stänga ner den nya studion då de äger den, men folk kan ju dra om de vill. Och nu så är det just deras initiativ till varför det blev... 05/12 Även om beloppet är överdrivet så känns det som att förloppet var planerat av Human Head och Bethesda. Bethesda har väl haft en del fuffens för sig förr vid studioköp - bland annat då man tidigare försökte ta över just Human Head i samband med Prey 2.... 05/12