Remedy nöjda. Hur nöjd är du med Control? Sätt betyg!

Control släpptes när sommaren var på väg att bli spelhöst, och med några månader i backspegeln tycks Remedy nöjda – om än inte dundernöjda. För Gamesindustry berättar dock vd:n Tero Virtala att då man hade en budget på 30 miljoner euro behöver inte spelet vara en superhit.

We don’t quite require the same huge lifetime numbers as many other games with bigger development budgets. Therefore, even though Control didn’t have chart-topping sales right from the get go, we are in a good position with steady sales. We always take the long view here.

Kanske hjälper också de påstådda 100 miljonerna som Epic ska ha betalat för exklusiviteten?

Jocke Bennet tyckte om Control och gav spelet 3 av 5. Det finns också planer på två expansioner under kommande år. Med några månader i backspegeln, hur bra tycker du att Control är?

Så här funkar FZ:s betyg.

Skicka en rättelse
Fick med spelet när jag köpte mitt 2080Ti. Har spelat 15min. Det kom andra spel i vägen men kommer absolut att ta upp det igen senare.. 07/12 "Testade i 5 min." -A1200G 06/12 Jag fattade absolut nada av storyn i det här spelet haha. Och jag läste det mesta som gick o läsa av alla collectibles som man kunde hitta men hade väldigt roligt o spela det. Bra ös. 06/12 Hade de inte skrivit på avtalet med Epic så hade de varit nära o konka likt Starbreeze. Nej, gör om gör rätt. RTX polering hjälper inte när du utgår ifrån en bajskorv. :) Som raka motsatsen kan jag tipsa om A Plague tale: Innocence. Grafik, story, gamep... 06/12 Helt klart ett av de bästa spelen 2019. Storyn är skruvad, skön bandesign. Känns klassisk Remedy, vilket faller mig helt i smaken. Minus - Liten variation på fiender - På tok för kort - Slutet Ser fram emot DLC/Fortsättning. 06/12 Tyckte det var skitbra! Verkligen grym level design, helt otrolig stämning, roliga skills och konstig story. Sen är detta ett sådant spel där RTX faktiskt gör enorm skillnad och verkligen var värt att ha på (till skillnad från många andra där RTX knappt... 06/12 Jag tycker om spelet på så vis att det är bra grafik, hyffsade kontroller etc. Men jag var helt tappad på handlingen redan från början. Dom borde ha lagt ner lite mer tid på att bygga upp handlingen så den blir mer lättföljd. Eller så börjar jag bara... 06/12 Ungefär som att se 5 minuter av en film och sen avgöra om den är bra eller inte :D 06/12 Känns helt klart som du har tillräckligt med kött på benen för den där sista meningen....... 06/12 Fick det med nytt RTX 2080. Testade i 5 min. Sett det i 1000 andra spel. Fasen Remedy, ni måste verkligen skaffa nytt blod i företaget! Det ä samma typ av spel som ni släppte för 20 år sedan. Fast ni hade bättre mekanik förr i tiden. Ni påmminer om DICE... 06/12