Genomsnittet för användarbetygen har gått från 5,1 till 7,4.

Metacritic, en av de största sajterna för betygsaggregering av såväl spel som film, har raderat cirka 6 400 negativa användarbetyg från Death Stranding, Hideo Kojimas polariserande spel. Igår hade drygt 18 000 personer satt betyg på spelet, idag är siffran cirka 12 000 och det är bara negativa som raderats, vilket såklart påverkar genomsnittet ordentligt. Från 5,1 till 7,4.

Metacritic har inte kommenterat varför en så stor del av de negativa betyget tagits bort. De har dock, likt Steam och andra sajter som låter personer sätta egna betyg, ibland drabbats av riktade ansater från missnöjda grupper. Steam har gjort flera ansatser att stävja beteendet, bland annat genom att visa när stora mängder betyg har satts på kort tid.

Källa: Reddit.

Skicka en rättelse
Det finns uppenbart falska 0/10-betyg kvar också. Det jag säger är att man tar bort de fall där det inte finns några tvivel - som att de till exempel kommer en massa betyg från samma IP. 10/12 Nja de har faktiskt inte tagit bort uppenbart falska 10/10 betyg 10/12 Om man hittar uppenbart falska 10/10-betyg så lär man ta bort dessa också. Det finns ju 0/10-betyg kvar på Death Stranding. Det är väl de som uppenbarligen är del av någon kampanj (typ några tusen nya konton som alla röstar 0/10 och kan härledas till... 10/12 Brukar oftast titta mest på negativa kommentarer gällande spel då de oftast innehåller mer matnyttig information än de som ger spelen bra betyg. Men ja, man måste sålla massor, du har de som är negativa bara för att vara "coola" och du har de som är pos... 09/12 Ja och nej. Om de tar bort recensionerna för att de hittat bevis för att de är spam, botar eller liknande är det helt ok att plocka bort. Finns det däremot inga indikationer, eller då bevis, måste de få stå kvar. 09/12 Metacritic gav jag upp för några år sedan då jag inte ansåg att jag riktigt kunde lita på att de hade rent mjöl i påsen när det gällande framställandet av vissa spel. Jag använder mig av steam reviews (man får sålla igenom dem rejält och försöka hitta... 08/12 Bra sagt! 08/12 @jehuty: just exakt min fråga. Tack. Så isåfall det inte går eller går, så är det en risk att det sköts av A.I botar...................Tänker på We are the robots av Kraftwerk:) 07/12 Ett litet problem är ju att de inte tog bort positiva recensioner som också uppenbarligen var fake. Nu är med största sannolikhet den stora mängden negativa recensioner fake då det helt plötsligt blev ett avvikande beteende i betyg på recensionerna från... 07/12 Ja, men det är väl ganska självklart att första exemplet är en idiot och inte en recensent? Jag fattar vad du menar men det du menar säger emot det du skrev från början. Först skulle recensioner vara obektiva utan personliga åsikter. Sen ska de vara obj... 07/12