Det återstår ett år till releasen av Playstation 5, men ryktena och teorierna är förstås redan här. Den senaste tiden har bland annat handlat om sci-fi-looken på utvecklarkitet, Dualshock 5, och påståenden om att det tydligen är den enklaste Playstation-konsolen att koda till. Enligt Sony.

Nu är Kotakus Jason Schreier i farten igen, och i podcasten Splitscreen säger han att han "har hört" att releasespelen till Playstation 5 inte släpps samtidigt till PS4:an. Det framgår inte om detta gäller förstapartsspel, men med tanke på att exempelvis Ubisoft kommer släppa spel som Watch Dogs 3 och Gods & Monsters både till current- och next-gen kan vi nog gissa att det är så.

Schreier säger också att nästa generation kommer innebär att det blir enklare än någonsin att avsluta och påbörja spelsessioner. Det kan liknas vid streaming-tjänster som så Netflix.

Det blir också ett Playstation Direct State of Play innan jul, på tisdag klockan 13. Vi är inte så naiva att vi tror på PS5-nyheter, men kanske får vi något Resident Evil 3-relaterat?