PS5 delar inte med sig till PS4, enligt Jason Schreier.

Det återstår ett år till releasen av Playstation 5, men ryktena och teorierna är förstås redan här. Den senaste tiden har bland annat handlat om sci-fi-looken på utvecklarkitet, Dualshock 5, och påståenden om att det tydligen är den enklaste Playstation-konsolen att koda till. Enligt Sony.

Nu är Kotakus Jason Schreier i farten igen, och i podcasten Splitscreen säger han att han "har hört" att releasespelen till Playstation 5 inte släpps samtidigt till PS4:an. Det framgår inte om detta gäller förstapartsspel, men med tanke på att exempelvis Ubisoft kommer släppa spel som Watch Dogs 3 och Gods & Monsters både till current- och next-gen kan vi nog gissa att det är så.

Schreier säger också att nästa generation kommer innebär att det blir enklare än någonsin att avsluta och påbörja spelsessioner. Det kan liknas vid streaming-tjänster som så Netflix.

Det blir också ett Playstation Direct State of Play innan jul, på tisdag klockan 13. Vi är inte så naiva att vi tror på PS5-nyheter, men kanske får vi något Resident Evil 3-relaterat?

Skicka en rättelse
Ja det borde gå att spela äldre spel, vad har det med saken att göra? Hänger inte med riktigt🙂 07/12 Hoppas faen inte att det blir så.. vill ju kunna spela alla mina digitala spel som är låsta på PS4 isåfall. 07/12 Är det seriöst många som är förvånade? Det är bara hur det funkat i sådär 25år nu? Och tänk er, även om det blir så och, än mer än vad vi tror/vet, så har SONY ändå fler bra spel till både ps4 och 5, än vad Xbox har ens att se fram emot, eller rättare... 07/12 So?! Jättebra, gör spelen så bra som möjligt till PS5. Buhu, man portar inte spel till PS1 heller... (Jag är PS4 ägare btw) 07/12 Positivt enligt min mening. Ju snabbare de släpper taget om den föregående generationen desto snabbare kommer den nya kunna börja/ta fart på allvar. 07/12 Att spelen inte släpps samtidigt är ju inte konstigt alls. Antagligen så kommer det några unika spel och små spel till ps5an i första hand. Och sen några titlar som kommer till xbox och ps5 vid varjes release. Ska bli intressant och se om The last of... 06/12 *kl 15 på tisdag* 06/12 Detta är bra, det innebär en push mot nyare gen och förhoppningsvis nyttjas potentialen av den nya hårdvaran på riktigt. Blir lätt en PS5an nästa år. 06/12 Skulle vara kanon om alla företag kunde släppa spelen på PC så slipper man konsolerna. 😉 Vi får tacka Microsoft åtminstone att man slipper deras nästa konsol. 🙈 06/12 Sony borde ta sig i kragen och släppa alla exclusiva PS-spel på PC också. 06/12