Lås in dig med 63 kompisar och spela "Community Games".

Från och med idag (exakt tid okänd) kommer du att kunna dra igång BF5-servrar där du och dina vänner kan umgås i lugn och ro. Dice kallar det Community Games, och i dessa kan du spela matcher med 16, 32 eller 64 spelare. Ni väljer själva vilken eller vilka kartor och spellägen som gäller, förutom Grind och Fortress.

På den officiella bloggen skriver spelets community manager Jeff Braddock att ”Community Games är designade så att spelare ska kunna få mer personliga upplevelser i Battlefield V”. Han tillägger att den här funktionen passar ”oavsett om du är en kreatör som vill ha en privat plats för att skapa häftiga berättelser, eller om du bara vill skapa en playlist över dina favoritkartor till dig och dina vänner.” Servrarna kommer att kunna ha lösenord, och admins kan kicka och banna de som inte sköter sig.

Dice säger också att de har fått skala tillbaka upplevelsen lite inför dagens release, men att de kommer att fortsätta att jobba på Community Games nästa år. Ett exempel på sådant som kan skava lite är att lösenordsskyddade servrar inte kommer att innehålla någon form av progression.

Kolla in detaljer och vad som kommer framöver, borta på spelets forum.

Glöm heller inte bort att den nya kartan, Wake Island, släpps 12 december.

Skicka en rättelse
Någon av folket som kör någon custom server eller? Jag e gärna på isf :) 10/12 @legendofkarl: Rotationen startar ju om när den kört dem 20 rundorna. Du kan ha en server men en runda på en karta och den kommer rotera runt så länge det finns spelare på den. 10/12 Detta va ju riktigt skräp, kunna skapa en server som räcker max i 20 rundor? Hur fan tänker DICE. 10/12 @Jinxswe: Sämsta DICE gjort på väldigt länge, både förändringen av TTK(igen) och mer dumheter som 3D spotting/passiv 3D spotting etc... Jag hoppas dom TAR BORT 3D Spotting FÖR ALL FRAMTID i kommande BF Titel (sämsta/mest nerdummande funktionen sen Bad... 09/12 @MrStrange: Problemet också med den ändrade TTKn är ju att "nya/christmasnoobs" kommer ha svårare att döda folk också eftersom det krävs fler skott. Jag gillar inte förändingen, och som många andra sagt. Inget som någon har bett DICE ändra på. Vi vill... 09/12 De gjorde samma sak innan julen förra året med. Alltså ändrade TTK. Det är ju bara för uppenbart att det är för att nya spelare som får spelet i julklapp inte ska sluta spela direkt bara för att de kommer få smisk i spelet. Det enda Dice gör är att förs... 09/12 Snacka om att DICE/EA gjorde bort sig direkt med BF V. Allt dom gör efter är 1 steg fram 2 tilbaka typ. så "avtänd" på spelet så jag har inte ens spelat på flera månader. 09/12 Dem är gratis vilket är det bästa med det hela, inställningarna du kan göra nu är dock väldigt begränsade men dem kommer att utöka så småning om. 09/12 Tycker fortfarande spelet är riktigt kul, även efter senaste uppdateringen. Vad kommer servarna kosta? 09/12 Casualfield 5. Custom servrar är väl något som ska ingå vid release? Borde lockat en heel del intresse, inte såhär 2-3-4? år senare, Numera känner man sig klar med detta avsmak till spel. Detta är för mig ett riktigt bra exempel på ett spel som tog ett... 09/12