Pastor Hannes har förbokat.

Det har genom åren gjorts en del ansträngningar att göra kristna spel, men trots uppriktiga försök har inget av dem riktigt orkat ta sig in bland redaktionens favoriter, som Doom. Men kanske kommer I am Jesus Christ lyckas!

Enligt utvecklarna är det "en starkt realistisk simulator" där du spelar Guds son i förstapersonsperspektiv. Det håller sig till valda delar av Bibeln, från dop till död och återuppståndelse. Inom den perioden får du testa att trolla fram fisk ur en trähink, skryta med dina självlysande händer och slåss mot nån som kallar sig djävulen. Allt starkt realistiskt simulerat, som sagt.

I am Jesus Christ släpps på Steam någon gång 2020. FZ jagar Ricky Gervais som recensent.

Skicka en rättelse
Om detta spel har modsupport är det guld värt! (och myrra). 10/12 Välsignad Reality ... Blessed Reality ... Blessed Simulation ... BS Japp! 10/12 Välsignelse Reality? Ja det är väl klart! 10/12 Nja, det var romarna som så småningom tillät kristendomen och sedermera kejsare Konstsntin som gjorde den till statreligion. Men den kristendomen och dagens kristendom skiljer sig ganska mycket. Från kyrkomötet i Nicea år 325 började kyrkan själv forma... 10/12 Det verka följa bibeln rätt bra, sen är det annan fråga om man ska göra spel av Guds Son :/ 09/12 På sidan om stack han även in 2 stycken rykande färska 3D modeller samt möjligheter till skägg+hår eller utan. 09/12 Tydligen är både att Jesus föddes under en stjärna och att hans mor var oskuld påhitt(bevisade påhitt) från den katolska kyrkan. Vi har Romarna att tacka för att kristendomen ser ut som den gör idag. 09/12 Samma utgivare som har en hel drös andra "simulatorer" så som till exempel "Bum Simulator" och med stor sannolikhet är samma folk som även står för "Priest Simulator". Inte direkt PK humor, men det verkar vara lite deras grej. 09/12 På Jesu födelse bringade dem fyra vise männen gåvor till den nyfödda; myrra, guld, rökelse och en Polaroid™-kamera. 09/12 Jag blev aldrig hjärntvättad av samhället eller mina föräldrar ordentligt så det här spelet saknar betydelse för mig. Vet inte ens om jag ser det komiska i spelet. Men gillar South Park Jesus iaf alltid något. 09/12