Battlegrounds testar en ny, inre blå ring.

Player Unknown’s Battlegrounds-utvecklaren har under de senaste dagarna experimenterat med ett sätt att få folk att sluta campa mitt i cirklarna. I en blogg skriver man att otyget med att ”landa, loota och sen campa i cirkeln under återstoden av matchen”, snart kan vara ett minne blott.

De som tidigare helt tryggt kunde utnyttja en lyckad startposition för att få övertag ska nu tvingas att röra på sig. Detta genom att en andra blå zon läggs till. Zonen ska både fungera ”avskräckande för campare och som en indikation över var nästa ring kommer att hamna.”

Den inre ringen gör alltså skada, och har samma storlek och läge som den säkra zonen som följer den.

”Spelare visste inte var nästa ring skulle hamna, så den som hade turen att vara i nästa cirkel hade en större chans att vinna”, skriver utvecklaren. “Spelare hamnade ofta i läget där de slogs mer mot den blå zonen än mot andra spelare, och var tvungna att springa under hela matchen.”

Tack Eurogamer för nyhetstipset

Skicka en rättelse
varför ska man inte få campa? blir ju tråkigt när man inte får göra som man vill i såna spel bara man inte fuskar. 10/12 Instämmer helt. Detta kommer på sin höjd att vara en del av custom games enligt Hawkinz, en community manager hos PUBG, på Twitter. Det är ett tidsbegränsat test inom Labs. 10/12 Det jag vill är att dem tar bort själva ringen och gör som ring of elysium. Där kan du vara på ett ställe helt grön från den farliga zonen men när man måste vidare så kan man helt plötsligt vara mellan en farlig zon och säkra zonen trots att man är i... 09/12 Känns lite Aftonbladet på denna artikel om det är som @W2d säger att det är en av flera modes som är nu och inte något konkret att det SKA implementeras. Väldigt konstigt, dock inte förvånad haha. Mer skapad för att det skall bli en debatt om detta ur... 09/12 kul! om detta blir implementerat så är det slutspelet för gott. spelar på xbox och det är så mycket buggar och lagg så det går ej att beskriva. kul spel ibland, när det klaffar, men med en ping 140 och fps runt 30 så är det jävligt svårt. har fiber och... 09/12 Fast då vet man ju var cirkeln kommer ligga, så det förstör ju ganska mycket av spelet. 09/12 Man kanske kan se den blå cirkeln innan man landar för att få folk att inte landa just där? 09/12 Låter jättekonstigt. Om jag landar och lootar och har tur och har hamnat mitt i cirkeln, ska jag då bli straffad för det och ta en massa skada i det blå och tvingas försöka ta mig ut? Det gör inte spelet mera rättvist, snarare tvärtom. 09/12 För att den blå cirkeln gör skada. Men jag antar att du kan campa precis utanför den för att sedan enkelt gå in. 09/12 Varför vilseleda med att skriva en sådan här ”nyhet” om ni inte vet hela innehållet? Detta är en del av s.k ”labs” där pubg testar olika modes i spelet för att sedan utvärdera och kanske implementera i spelet. Det är inget som står skrivet i sten att... 09/12