Under eftermiddagens Playstation Direct State of Play avslöjades det många har väntat på sedan Resident Evil 2-remaken; en remake av Resident Evil 3. Remaken av spelet från 2000 inkluderar även Resident Evil Resistance (tidigare Project Resistance) till den 3 april nästa år.

Skräckåterkomsten, som ursprungligen släpptes till Playstation för snart 20 år sedan, må ha utannonserats under ett Sony-event, men släpps samma dag även till pc och Xbox One.

Originaltrean delade en hel del platser och vyer med tvåan, så det faktum att remake-trean släpps blott ett år efter Resident Evil 2-remaken vittnar om att det nog blir så den här gången också. Men även om remaken har klippt bort Nemesis från titeln kommer det biologiska vapnet alltjämt vara uspen. Då jag var livrädd för tvåans Tyrant vet jag inte riktigt hur jag ska hantera detta.

Sedan kan vi ju också diskutera hur vi ska hantera spelvåren 2020 med idel storspel; Resident Evil 3, Cyberpunk 2077, Final Fantasy VII Remake, Doom Eternal, Half-Life: Alyx, med flera.