När Sony släpper ny konsol är det inte svårt att räkna ut namnet; faktum är att du bara behöver kunna räkna till fem (eller till tio, om vi ska gå efter namn som Sony redan varumärkesskyddat). Men medan vi känner oss säkra på Playstation-namnen är det tvärtemot vad vi känner inför nästa Xbox-konsol. Projektnamnet är Scarlett, men vad det till sist bli är oklart.

Efter första Xbox fick vi Xbox 360 och därefter Xbox One. Vid första anblick ser det ut som rena rama Vilda västern, men för Stevior berättar Phil Spencer om hur de resonerat kring namnen.

Xbox 360 was about the entertainment experience around the box and the box being in the center of that entertainment experience. Xbox One, if you remember our branding early on, was "always on input, all in one". Those names were really built around the purpose of the box.

Xbox Scarlett kommer slutligen namnges efter den här principen. Namnet ska reflektera syftet med konsolen och vilka förmågor den har som sticker ut. Vad det till sist blir är svårt att lista ut, men det ser ut som om vi vid sidan om Scalett också kommer att få en billigare nextgen-konsol.