Svenska Star Vault har släppt en förstsa teaser-trailer från Mortal Online 2. Den knappt minutlånga filmen gör vad den säger: antyder mer än berättar. Men den säger åtminstone att grafiken snyggats till från originalspelet från 2010.

Enligt vad utvecklarna skrev tidigt i år blir Mortal Online 2 något av en blandning mellan ett nytt spel och en utveckling av originalet. Spelmotorn Unreal Engine 4 ger markant bättre grafik och VR-stöd, och man bygger en helt ny värld med pvp och lootjakt. Men eftersom världen är så stor ska inte slagsmål spela huvudrollen, det gör istället utforskande. Man har en strikt policy mot allt vad pay to win heter, och samma sak gäller fusk.

I Mortal Online 2 kan vare spelare bara ha en karaktär. Men de som redan spelar kan föra över sina karaktärer till tvåan. Man tänker också ta bort alla free to play-inslag. Alla dessa ändringar innebär att skill-systemet kommer göras om, skrev man i februari.

En sluten alpha-version testar spelets stridssystem, och om du vill köpa in dig får du hosta upp 149 dollar för Confluxion-paketet till första spelet. Då får du bland annat livslång prenumeration på ettan och en månads prenumeration på tvåan. Det går stick i stäv med löftet från februari, då man skrev att dessa prenumerationer skulle följa med till tvåan. Vi får se vad som gäller, så håll koll på infon här.

Mortal Online 2 har inget fast releasedatum. Steam-sidan säger "soon" så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.