Men bara om du redan äger något av Piranha Bytes-spelen på Steam.

Tyska rollspel har alltid varit ett intressant inslag i spelvärlden, och Gothic är en sådan serie som många håller varmt om hjärtat. Vad passar då bättre än att få en remake av det allra första spelet i serien?

Den frågan ställer sig även THQ Nordic – som numer äger varumärket – och för att få ett ordentligt svar på frågan har man satt sitt nya utvecklingsteam THQ Nordic Barcelona på att ta fram en "prototyp" för att visa just hur en sådan remake skulle kunna se ut, och du kan faktiskt ladda ned och spela den redan nu från Steam såvida du redan äger ett spel från Piranha Bytes på plattformen (Gothic 1-3, Risen 1-3, Elex).

För att få en bättre uppfattning om hur denna nyversion ser ut jämfört med originalet har man dessutom slängt ihop en video som du ser ovan. Efter att man lirat denna prototyp kan man med fördel göra sin röst hörd, eftersom spelarnas reaktioner är vad som avgör huruvida den faktiska remaken kommer bli verklighet eller inte.

Tack till Fezk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Haha, kul =) Jag tycker att MMIX är mycket bättre än X, fast så klart sämre än dom andra då menar jag 6/7/8 =D 16/12 Spela det!! :P Djur är apfarliga överlag, speciellt vildsvin (du kan inte blockera djurattacker) så använd pilbåge. Lär dig pick lock tidigt (du använder en lockpick/kista, minst). NPC'erna har dock ett sjätte sinne och kan ana när något är stulet, även... 16/12 Om man kollar på de brilljanta föregångarna så anser jag att MM IX är fruktansvärt dåligt. Jag har gett den många chanser. Might and Magic X därimot räddade upp allt - den gillar jag starkt! 16/12 @Ahris: Många good points :) Jag talar självfallet bara för egen del, jag fastande aldrig för dem trots att jag har spelat dem (?) Märklig kanske, men säg mig den människa som är lätt att förstå sig på. 16/12 MMIX är bara dåligt för att det är buggigt, det är riktigt nice om man kan leva sig förbi detta. Det finns patchar som skall fixa lite, men ja... 16/12 Har aldrig spelat något av Gothic-spelen (demot till det första fick min dåvarande dator att stånka och stöna redan i menyn). Vill emellertid minnas att recensionerna i PC Gamer var lysande. Mörkt och rått till skillnad från annan samtida fantasy. Stämm... 16/12 Gothic 2 var en fantastiskt spel när det kom. Gärna mer av samma vara. Tycker inte Risen eller Elex ens är i närheten. 16/12 Det är dåligt, men likväl ljusår ifrån hur dålig Might and Magic IX är! 16/12 Early Access kan ju slänga sig i väggen. Nu kör vi pre-pre-production! Med det sagt så har jag aldrig lirat något ur serien och om man missade THE big woop första gången så är jag inte säker på om det finns nått att hämta för oss oinvigda denna gången... 16/12 Jag tycker att de blev mer och mer generiska med varje release men det första spelet i serien är fortfarande helt unikt, Jag kan absolut förstå om man inte tycker om det eftersom det var väldigt okonventionellt på sin tid men väljer du att kalla det gen... 16/12