Slipper vi sladdarna nästa generation?

Via sajten Respawnfirst får vi veta att Sony lämnade in en patentansökan till USPTO förra veckan, som beskriver nya funktioner hos ett potentiellt VR-headset. En kvalificerad gissning är så klart att detta rör nästa version av Playstation VR.

I ansökan beskrivs bland annat en ny metod för att kontrollera att headsetet sitter korrekt på användarens huvud, vilket kommer bädda för en mer följsam upplevelse. Färre störande reflektioner från skärmarna inuti headsetet nämns också som en förbättring. Den mest intressanta punkten är dock att det nya headsetet tar emot både ljud och bild trådlöst.

Tidigare under hösten var samma rykte på tapeten, då Sony lämnande in en liknande patentansökan, som även det beskrev ett trådlöst headset. Mer och mer tyder alltså på att Sony planerar en sladdfri framtid för Playstation VR.

Patentansökan går att läsa i sin helhet på USPTO:s hemsida.

Skicka en rättelse
@Fearnox: Om man skulle få stå för egnab batterier man byter är det en sak tyvärr så brukar allt mer trådlösa ting ha inbyggda batterier numer och med tiden slits de och blir allt sämre vilket inte är roligt alls. Det jag menade är att man kanske inte... 17/12 Quest liggger nu på ca två timmar och det är ok. Har haft ett 8-timmmarspass i Skyrim, endast hungern som var ett ptoblem. Finns redan du hjälmar med "pass-through" så du ser omvärlden. Quest har det bland andra. Även hand-tracking finns till Quest. Jag... 17/12 Jag tror nog att det kan ersätta vanligt spelande för många. Det kommer nog inte hända än på kanske 10 år eftersom att kvalitén är lite för låg men annars så ser jag inga hinder. Sen så beror det lite på vad man ser som vanligt spelande också, men när... 17/12 Nej VR kommer inte ersätta "vanligt spelande". Det är ett "nytt" sätt att spela bara som erbjuder andra upplevelser. Och det kommer tilltala vissa mer än andra. Som tex mobilspel, vissa gillar att spela på iPad och telefoner själv är det inte min grej... 17/12 Sonys VR headset är inget som stör mig då det bara är en sladd till själva hjälmen resten är ju i tv bänken. Och jag undrar hur länge räcker batterier i det här trådlösa hjälmarna? Vore ingen höjdare om en behöver ladda dem efter 6-7 timmar redan. Det... 17/12 Hmm ok intressant. Så du tror psvr2 kommer vara bättre än Quest? De jag testade med psvr var ingen höjdare men de var inte Vive heller. Ballt men hade sina brister då jag testade. Tror på tekniken men blir lätt åksjuk också 16/12 Quest är ruggigt bra. Har både psvr o Quest. Mycket bättre upplösning och all mjukvara känns extremt optimerad. Hittills och antagligen framöver så finns inga riktigt långa o stora spel( skyrim, borderlands2 etc) Och det är väl egentligen den stora bris... 16/12 Långt ifrån guru men Quest är nice. Svårt såga vad som är bäst, beror på vad du har. Om du har PS4 Pro kan du få fler, mera spännande titlar till en billigare peng. Har du gaming dator får du bästa av två världar med Quest, inside out tracking, trådlöst... 16/12 Jag tror nog PSVR har sålt så bra eller bättre vad Sony räknat med. Men det är helt rätt av Sony att satsa, oavsett vad vissa tycker om VR så är det bra att utvecklingen går framåt på det området. 16/12 Det är en skiss för patent. Det är inte en slutgiltig design. 16/12