I våras chockade Respawn Entertainment och EA branschen (och oss spelare) med att släppa Apex Legends, ett battle royale från skaparna av Titanfall. Spelet tog oss med storm och innan vi visste ordet av kunde utgivarna skryta med 50 miljoner aktiva spelare.

Den perioden ägnande jag och Calle fler luncher än vad vi vill erkänna på att jaga den åtrovärda förstaplatsen – men sedan tog det stopp, på någon sätt. Nyhetens behag lade sig och Apex Legends tuffade på, inte längre som det nya namnet på scenen, utan som ett etablerat namn med förväntningar på att förnya och växa.

Ikväll står det att klart att Respawn och EA drar i en ny växel för spelet när de avtäcker Global Series. Apex Legends blir esport, och den första prispotten landar på 3 miljoner dollar.

Totalt handlar det om 12 online-event för att utse lagen som kommer att tävla mot varandra i tre stycken majors, där 100 tremannalag slåss om chansen att ta del av Apex Legends Global Series Championship. Där kommer de 60 bästa lagen i världen att göra upp om en miljon dollar och äran att kalla sig själva bäst i världen på Apex Legends.