I våras chockade Respawn Entertainment och EA branschen (och oss spelare) med att släppa Apex Legends, ett battle royale från skaparna av Titanfall. Spelet tog oss med storm och innan vi visste ordet av kunde utgivarna skryta med 50 miljoner aktiva spelare.

Den perioden ägnande jag och Calle fler luncher än vad vi vill erkänna på att jaga den åtrovärda förstaplatsen – men sedan tog det stopp, på någon sätt. Nyhetens behag lade sig och Apex Legends tuffade på, inte längre som det nya namnet på scenen, utan som ett etablerat namn med förväntningar på att förnya och växa.

Ikväll står det att klart att Respawn och EA drar i en ny växel för spelet när de avtäcker Global Series. Apex Legends blir esport, och den första prispotten landar på 3 miljoner dollar.

Totalt handlar det om 12 online-event för att utse lagen som kommer att tävla mot varandra i tre stycken majors, där 100 tremannalag slåss om chansen att ta del av Apex Legends Global Series Championship. Där kommer de 60 bästa lagen i världen att göra upp om en miljon dollar och äran att kalla sig själva bäst i världen på Apex Legends.

Skicka en rättelse
Självklart finns det tur inblandat i spel, även competitive e-sport, men randomness(med att få bättre förutsättningar) hör inte in i alla dom större esporterna. Te.x. CS. Ska vi jämföra med riktig sport ta t.ex. fotboll, det finns självfallet tur inblan... 18/12 Tror man behöver ett smart upplägg här. Alla spel har randomness även om det är oerhört tydligt i Apex, men det innebär också att man får utvärdera sin situation och strategiskt attackera eller bygga upp sitt team innan man gör vissa saker. Att rusha... 18/12 Håller med allt som sägs här kring random loot men det är väl därför man kör en del rundor. Alla spel har ett visst inslag av random även om det ibland kommer från spelarna och samtidigt kan man ju påstå att spel som texas hold em har random loot ;) 18/12 Är ju turen som ger sporten lite extra krydda, istället för ”bollen är rund” så får man säga ”loot är random” ;) 17/12 Nej detta var då inte någon vidare nyhet, Apex legends är skitkul tycker jag men spelet är rent tekniskt inte alls redo för att blandas in i esport, det är obalanserat, för många buggar, rutten nätkod och rent allmänt dålig kontakt mellan utvecklarna... 17/12 Random loot tycker jag rimmar dåligt med esport, även om Apex är det jag spelar absolut mest idag. 17/12 Vet inte hur tävlingsreglerna är men vet att tidigare tävlingar har utspelat sig så att dom som tävlar spelar mot randoms och man räknar helt enkelt vem som vunnit mest. Otroligt dåligt, ser hellre att det är lagen som tävlar som är inne i samma match.... 17/12 Har själv spelet en hel del Apex, tog upp det igen efter ett långt uppehåll för några veckor sen, men tagit uppehåll nu igen. Det är ett kul spel, men ljudbuggar och en dålig nätkod kan göra spelet väldigt frustrerande ibland. Att e-sporten växer är all... 17/12