Upplev en av 90-talets guldklimpar på din moderna burk.

I oktober kunde vi berätta att ScummVM-gänget blivit klara med sin portning av Westwood Studios gamla klassiker Bladerunner. "Spela utan krångel" sa vi då, men igår blev det ännu lättare att njuta av spelet på moderna riggar.

Via Reddit berättar en representant från Good Old Games att Blade Runner nu finns tillgängligt att köpa och ladda ned. Prislappen ligger i skrivande på ~80 svenska riksdaler, ett billigt pris att betala för den som vill uppleva en av Westwoods tungviktare.

In the game, you take the role of detective Ray McCoy. Armed with your investigative skills and tools of the Blade Runner trade, you must roam the dark, rainy streets of Los Angeles A.D. 2019 in pursuit of androids gone rogue.

Tack till magma för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
oj jag har original CD-skivor nånstans i förrådet...grymt spel 21/12 Äntligen. Har väntat länge på det här spelet 😁 19/12 Installerade igår. Inte så kul att spela på den stora 27' skärmen hemma, får testa på laptopen istället. 19/12 Fantastiskt äventyr! Dags att damma av mina original CD-skivor och äntligen bocka av den från backloggen :) 18/12 Ouch, tyvärr. Men dem rosa glasögonen är inte sååå stora. 18/12 GOG har ju dessutom något avtal med scummvm sedan tidigare... Jag vet väldigt lite om upphovsrätt. Men Archive.org har ju något slags avtal/undantag från den beryktade DMCA. Så det är väl att ta i lite att kalla det "pirat". Även om de Amerikanska regle... 18/12 De släppte det en månad för sent. Blade Runner utspelar sig i november 2019. :) 18/12 Märkte detta tidigare idag och det är väldigt glada nyheter för många som inte hade chansen att köpa spelet när det gick att få tag på. Äger spelet redan på skiva annars hade detta varit ett givet köp. Blade Runner spelet är så nära Blade Runner man kan... 18/12 @maq777: Skillnaden är väl att "gratisversionen" på Archive.org egentligen är en piratkopia, (även om ingen nånsin kommer beivra ett copyright claim för den då bolaget som hade orginalrättigheten inte finns längre) AbandonWare mao. Medans GoG har ju ska... 18/12 Jag fattar inget heller. Enklare och bättre att använda scum? Tror du det är en slump det trillade ner på gog nu efter officiellt stöd för detta spelet? ;/ 18/12