Arbetet som utfördes innan Telltale stängdes ned har skrotats.

Redan 2017 utannonserade Telltale The Wolf Among Us 2, men i och med att utvecklaren slog igen förra året blev det högst osäkert vad som skulle hända med varumärket. Förvaltningsbolaget LCG klev dock in och tog till vara på spillrorna, och nu har som bekant Telltale återuppstått ur askan. Under The Game Awards visade man dessutom upp en rykande färsk trailer för just The Wolf Among Us 2, dessvärre utan släppdatum.

Enligt Usgamer ska Telltale ha bekräftat att den utveckling av spelet som gjordes innan man stängde ned har skrotats och att man helt börjat om från början.

Vi har helt börjat om med utvecklingen av spelet. Vi kände att det var bäst att ge det nya kreativa teamet ett tomt blad att börja med. – Jamie Ottilie, VD för LCG Entertainment.

Vad innebär det för oss spelare? Svårt att säga, men man har åtminstone övergett den föråldrade Telltale Tool-motorn i favör för Unreal Engine, vilket säkerligen kommer vara positivt för bland annat grafiken.

Skicka en rättelse
Adhoc studio gör visst en del av jobbet. https://blog.adhocla.com/ 22/12 Och återigen: vad som utgör en "handfull" eller dylika helt arbiträra uttryck är som sagt helt upp till den som tolkar det; jag påpekade endast att personer som jobbade för gamla Telltale numer jobbar för nya Telltale, utan att nämna några som helst sif... 21/12 Som sagt; telltale var stort och nästan alla hamnade rakt på gatan i spannet om en halvtimme utan avgångsvederlag. Alla blev tvungna att gå vidare i arbetslivet för att kunna överleva. Hundratals tidigare anställda gick samman för att stämma Telltale... 21/12 Det skrevs en del på Twitter för några månader sedan om personer som blivit erbjudna positioner och nappat – huruvida man anser dem vara "en hel del" eller "ett fåtal" är i slutänden helt en fråga om semantik som skiljer sig beroende på vem man frågar... 21/12 Ett fåtal snarare än en hel del. Nu stängde telltale för ca ett år sen, en studio i en stad som nästan är omöjligt dyr att bo i, där de promt måste skaffa nya jobb eller flytta. Jag tror inte folk är så sugna på att lämna sina nya stabila jobb för enbar... 21/12 Det stämmer bra. Tidigare sade de att man skulle erbjuda delar av Telltale-folket frilanspositioner i nya Telltale, för att senare kunna erbjuda heltidsjobb. Vet inte exakt hur de har löst det i dagsläget, men räkna med att det finns en hel del personer... 21/12 Om jag inte minns fel så är det en massa gamla medarbetare från Telltale som är inblandade i detta? 21/12 Känns lite konstigt när en helt ny studio ska göra en så direkt uppföljare. 21/12 Annonseringen var bästa julklapp jag kunde få. Tack Santa! 21/12