"We wanna provide you with the soundtrack to fucking shit up."

Musiken har som ni kanske märkt stor fokus i Cyberpunk-världen. Keanu Reeves spelar till exempel karaktären Johnny Silverhand – ledsångare i bandet Samurai, som gestaltas av svenskarna i Refused.

CD Projekt Red har i dagarna släppt en video där vi får en närmare titt på några av de artister som medverkar i spelet, vilka bland annat inkluderar Gazelle Twin, Deadly Hunta, Nina Kraviz och tidigare Sverigeaktuella A$AP Rocky.

En annan artist som kommer finnas med är Grimes, som säger att hennes musik passar bra ihop med Night City eftersom båda är läskiga och vackra på samma gång. Grimes var även med och uppträdde på årets Game Awards, och nu har man laddat upp den video som användes under framträdandet, där Grimes ger sig ut på en netrunning-runda.

Skicka en rättelse
https://youtu.be/wtd1pQLE7QE?t=22 https://youtu.be/8XK7nzAW_b0 https://youtu.be/HHM62T8TLHA https://youtu.be/xZe9kWx1XHY 23/12 Som sagt. Fruktlöst detta. Har varken tid eller lust att diskutera med en vägg. Agree to disagree helt enkelt. God Jul :) 23/12 @HallonTreo: Vilka är dom här stora artisterna du pratar om då? Kom med ett par exempel? Vad är "mainstream" hiphop i 2019 liksom? Vilken subgenre är det du snackar om? Du generaliserar ju så hårt så om man skulle göra samma sak med metal så skulle alla... 23/12 Fast kom igen nu?! Det är inte att man lever i en bubbla om man förknippar hiphop/gangstarap med vapen, knark och sex. Det är det som generellt förknippas med den genren av musik. Sen att det finns artister som inte sjunger om det alls är ju skitsamma.... 23/12 Ingen blir påhoppad för att man generellt inte gillar en musikstil. Tolkar man det så, då är man bra ignorant :) 23/12 Det stämmer inte. Att "vara gangster och vifta med pistol" är ju endast en extremt ytlig och tunn syn på något så djupt som en hel musik-genre/kultur. Så det säger mer om honom (bristande kunskap) än om genren i sig. 23/12 Håller helt med. Det är hemskt när människor använder sin egen lilla bubbla för att diktera villkor för andra. Tragiskt och direkt bidragande till onödiga konflikter. 23/12 Happ, får bli pass på det här spelet då. 23/12 Vara gangster och vifta med pistol tillhör ju dock mainstream-bilden av hiphop/rap. Så det säger ju mer om hiphop än om honom snarare ifall vi ska använda din logik. Sen att det finns bra artister i alla genrer förstår ju vem som helst men att bli påhop... 23/12 @HallonTreo: Klart man kan kritisera det när folk gråter om att dom måste stänga av musiken annars går det inte att spela, INNAN dom har hört musiken. @Bill: All hiphop handlar ju inte om att vara gangster och att det är coolt att sitta inne/vifta med... 23/12