Så alla datorspelare kan dra en lättnadens suck.

Senua's Saga: Hellblade 2 utannonserades under årets Game Awards som en av titlarna till kommande Xbox Series X. Att det likt sin föregångare även skulle komma till PC, kanske via Xbox Game Pass, var det nog många som antagit, men nu har vi det svart på vitt att spelet "Utvecklas exklusivt till Xbox och PC".

Det var alltså Aaron Greenberg – marknadsföringschef för Xbox Games – som via Twitter gav oss det osedvanligt tydliga svaret, och nu är det bara att hoppas på att de båda versionerna släpps samtidigt. Än så länge vet vi inte mycket om Hellblade 2, men att nordbor och psykisk ohälsa årigen kommer vara centrala teman är nog ingen högoddsare.

Vi har ännu inget släppdatum att sätta siktet på, men eftersom Xbox Series X ska lanseras runt julen 2020 kan vi nog sluta oss till att det kommer i samband med eller efter det.

Skicka en rättelse
Får en känsla av att många missat poängen med Games pass Ultimate och konceptet "både" PC och Xbox. MS vill ju såklart inte konkurrera med PC då de själva sitter på det mest använda operativsystemet på PC. Så varför då dela på PC och Xbox när man har... 25/12 Jag gillade ettan i en timme, sen blev det tråkigt. Jag är för död inombords för att känna något i såna här spel, och tar man bort det från ett sånt här spel, finns det inte mycket kvar att gilla. Då blir det bara en massa gående i linjära miljöer och... 24/12 https://media3.giphy.com/media/3oz8xM0mLv9qOooZY4/giphy.gif?cid=790b76117cc52bb1aae7cd60d5a7331729fa8b4c71b11161&rid=giphy.gif 24/12 Svaret på din fråga ang permadeath. 23/12 Som alla Xbox-spel så kommer det till Xbox-konsol, PC och kommer att vara tillgängligt via Xbox Game Pass. Förmodligen också xCloud. Xbox är inte låst till en specifik plastlåda. 23/12 Började spela första spelet, tyckte det verkade sjukt bra tills jag väl kommit in i det hela och upptäcker att blir man game over på riktigt så får man börja om spelet helt från början. Jag var tvungen att sluta spela då jag vet att jag skulle blivit... 23/12 Njaaa. Det är Microsoft exklusivt. Alltså Xbox Series och Windows 10 PC. Men tydligen Steam också 23/12 Är detta spel Xbox exklusivt ? 23/12 Utan att ha läst på. Jag räknar med att det är Play Anywhere. Xbox, PC. Buy 1 get 2. 23/12 Ettan sög. Konceptet är bra, men striderna var monotona/simpla/onödiga och pussellösandet kändes bara som en gigantisk tidssänka än något givande. Springa runt en kvart för att matcha en symbol mot omgivningen för tjugosjätte gången? Njae. 23/12