Vilket gör det till det tredje bäst säljande FF-spelet i huvudserien.

Final Fantasy XV är lite av en vattendelare i Final Fantasy-träsket, där vissa hyllar det som en innovativ vitaminkick till serien medan andra avfärdar det som en pojkbands-video. Hur man än ser på saken så är det ett faktum att spelet sålt bra, riktigt bra till och med.

Det är industrianalytikern Benji-Sales som på Twitter förmedlar att spelet nu skeppats i 8,9 miljoner exemplar, vilket inledningsvis verkar ha rapporterats av japanska 4Gamer. Värt att notera är att det rör sig om "skeppade" spel, vilket innebär att det kan ligga ett antal ex och skräpa i butiker utan att faktiskt ha blivit sålda.

Final Fantasy XV är nu det tredje bäst säljande spelet i den huvudsakliga Final Fantasy-serien efter Final Fantasy VII och Final Fantasy X, som enligt vissa källor ska ha sålt 11 respektive 9 miljoner exemplar.

Skicka en rättelse
Förvånad, då det är det sämsta i serien. Har bara gått mer och mer utför sedan 9an (10an är ok, men sämre än 9an. 12 är sämre än 10, 13 sämre än 12, 15 sämst av alla). 26/12 Jag gillade spelet men tyckte side quests var riktigt kass och kunde gjorts bättre. 24/12 Jag älskade spelet. Jag skulle vilja på min lista sätta det som det 3e bästa FF spelet för mig tror ja, Sure FF6 har sin egen lilla plats I allas våra hjärta säkert, men min lista går nog 1. FF7 2. FF9. 3. FF15 24/12 Spelet var ofullständig när det kom och ogillar striderna. Annars gillade jag karaktärerna mm. Lite tomt ibland.... 24/12 Sugen på att spela om det :) 24/12 Världen var lite väl tom, speciellt städerna. Men ändå mysigt och bra. 23/12 Riktigt bra spel. Otroligt längesedan jag hade såpass roligt med ett nytt AAA spel. 23/12 Spelet är grymt snyggt, världen och dess monster är väldigt bra. Karaktärerna är... Inget för mig, även om där finns ljuspunkter. Bra strider med oväntat mycket djup. Tråkig och ointressant story. Som helhet ett bra spel som till och från är riktigt bra... 23/12 ... samt att spelet finns till PS4, Xbox, PC och Stadia. Med det sagt, Final Fantasy är fortsatt en serie som står sig starkt. Blir spännande om FF7R går om! 23/12 Jag gillade XV starkt. Random encounters är något som jag alltid har avskytt i FF-serien. Det har ibland känts som att man tvingar sig igenom spelen enbart för storyn. XV ändrade på detta och bjuder på en stark story och fartfyllt gameplay. 23/12