Half Life-remaken Black Mesa hoppade inledningsvis över den avslutande Xen-sektionen av spelet. Men man ville ge spelarna den kompletta upplevelsen, och därför tog man på sig att i efterhand stöpa om de kritiserade Xen-kapitlen i en nyare och mer underhållande form.

Efter en lång tids betatestande är man nu redo att förklara skapelsen färdig nog att släppas i Early Access, och man påpekar att detta är en polerad och testad upplevelse. Efter att man samlat in intryck och buggrapporter från spelarna kommer man till slut släppa 1.0-patchen, som bland annat ska inkludera generella buggfixar och ett försök att implementera de AI-förbättringar som finns i Xen-delen i den tidigare släppta Earthbound-delen.

Det slutliga steget efter att spelets släppts på riktigt är att gå tillbaka til Earthbound-kapitlen för att putsa upp dem till den standard man har i Xen.

Är man sugen på att lira igenom detta ambitiösa projekt får man just nu 20% rabatt, och hela upplevelsen ska bjuda på 10-15 timmars underhållning.