Red Dead Redemption 2 släpptes för ett tag sedan till PC, och trots en del instabilitet är PC-spelarna generellt nöjda över att äntligen få ta del av Rockstars västernhistoria. Men det första spelet lyser fortfarande med sin frånvaro, vilket den glada amatören "DemandDev" ville råda bot på med projektet Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

Planen var att använda spelfilerna från konsolversionen av spelet och importera dem till Read Dead Redemption 2-motorn, för att på så sätt göra spelet tillgängligt på PC, och dessutom med förbättrad grafik. Men Take-Two Interactive var inte imponerade och ska flera gånger ha bett DemandDev & Co att stänga ner projektet, vilket de inte gjorde. Detta ledde till att Take-Two den 26 december stämde honom och tio andra personer för att "bibehålla kontroll över sina världsberömda spel".

En intressant del av stämningsansökan gäller det faktum att de anklagade har importerat RDR1-kartan i RDR2, vilket enligt Take-Two "dramatiskt förändrar RDR2-upplevelsen men även minskar intresset för att köpa ett framtida släpp av RDR1 eller en 'RDR1-addon-karta' för RDR2". Det kan givetvis bara vara ett sätt att ge tyngd åt den skada man anser att detta projekt kan åsamka, men man kan ju alltid hoppas.

DamnedDev har nu markerat projektet som "Cancelled" i den officiella tråden och har via Twitter meddelat att det läggs ned, samtidigt som han ber Take-Two att ta tillbaka sin stämning.

Tack Torrentfreak.