Den skulle göras i RDR2-motorn och släppas till PC, men icke sa Nicke.

Red Dead Redemption 2 släpptes för ett tag sedan till PC, och trots en del instabilitet är PC-spelarna generellt nöjda över att äntligen få ta del av Rockstars västernhistoria. Men det första spelet lyser fortfarande med sin frånvaro, vilket den glada amatören "DemandDev" ville råda bot på med projektet Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project.

Planen var att använda spelfilerna från konsolversionen av spelet och importera dem till Read Dead Redemption 2-motorn, för att på så sätt göra spelet tillgängligt på PC, och dessutom med förbättrad grafik. Men Take-Two Interactive var inte imponerade och ska flera gånger ha bett DemandDev & Co att stänga ner projektet, vilket de inte gjorde. Detta ledde till att Take-Two den 26 december stämde honom och tio andra personer för att "bibehålla kontroll över sina världsberömda spel".

En intressant del av stämningsansökan gäller det faktum att de anklagade har importerat RDR1-kartan i RDR2, vilket enligt Take-Two "dramatiskt förändrar RDR2-upplevelsen men även minskar intresset för att köpa ett framtida släpp av RDR1 eller en 'RDR1-addon-karta' för RDR2". Det kan givetvis bara vara ett sätt att ge tyngd åt den skada man anser att detta projekt kan åsamka, men man kan ju alltid hoppas.

DamnedDev har nu markerat projektet som "Cancelled" i den officiella tråden och har via Twitter meddelat att det läggs ned, samtidigt som han ber Take-Two att ta tillbaka sin stämning.

Tack Torrentfreak.

Skicka en rättelse
Fast han skriver ju i kommentarerna att man måste köpa Red Dead 1 och sen använda en emulator för att få in det i 2an. Så det har inget med pirat att göra. Anledningen till stämningen ligger säkert i att de själva tänker göra något liknande. Alltså släp... 12/02 Det här är helt rätt och take two att gå denna väg. Det är inte en modd utan en kopia av spelet. Helt rätt. Enligt mitt tycke och inget jag behöver förklara mer än så här. 30/12 Skillnad på mods och att pirata in ett helt annat spel 30/12 Word på detta! Snacka om att mörda sin fanbase när man väljer att stämma moddare. 30/12 Tycker snorvalpen kunde fått sig en stämning hela vägen igenom jag. Maken på nonchalant och arrogant person. Försöker kopiera ett konsolspel, i en tio år nyare motor tillhörandes uppföljaren, till PC, och kallar det fortfarande för "moddande". Uppenbart... 29/12 "Despite what you think you guys really killed modding." Hmm, ja du, DamnedDev, det finns en ganska kristallklar skillnad mellan att modda och att ta ett existerande spel och försöka porta det till en nyare spelmotor. Gör dina egna världar, vapen, karak... 29/12 Är inte det du nämner just exempel på "att hålla plattformen levande"? 29/12 Så det är så vi kommer få HL2 episode 3, HL 3, osv, valve låter fans göra sina egna spel och sedan sälja dessa på steam? för valve är så snälla. ... Lycka till säger jag till de som får den idéen... 29/12 Ja, Valve är väl inte så petiga.. bara dom kan casha in lite så spelar det nog inte så stor roll vad ett gäng glada amatörer gör med deras produkter. :D 29/12 Ja vad hade dom väntat sig? Idén är god med ack så korkad. :'D 29/12