Kan det vara Playstation 5-kontrollen?

Det verkar som att Sony filar på en ny handkontroll baserat på ett patent som Polygon uppmärksammat. Enligt de skisser man inkluderat i sin patentansökan kommer kontrollen ha två programmerbara knappar på baksidan, ungefär i höjd med analogspakarna, som kontrolleras med ett par paddlar. I övrigt verkar dock kontrollen se ut som den nuvarande Dualshock 4-kontrollen.

Klicka för mer information

Man kan inte undgå att koppla patentet till det tillbehör Sony ska släppa i februari – den så kallade Playstation-pungen – som ger Dualshock 4 två extraknappar på baksidan. Vissa teoretiserar att detta tillbehör är ett sätt att göra de nuvarande kontrollerna kompatibla med Playstation 5, som i sin tur kommer få den nu patenterade kontrollen. Vi vet dock sedan tidigare att PS5-kontrollen ska använda USB-C medan kontrollen i patentet har micro-USB, vilket talar för att så inte är fallet.

Alla patent leder heller inte till en faktiskt produkt, så vi får gott vänta och se vad Sony har tänkt sig i kontrollväg för nästa generations konsol. Du hittar deras patentansökan här.

Skicka en rättelse
@Ljummern: Vi får se, om den är dyrare är jag nyfiken på motiveringen. Ser fram emot lite prestanda tester och trailers :) 03/01 Skulle väl vara priset isåfall. Förutsatt att en DS5 eller DS4 + "pung" blir billigare än en scuf. 02/01 @gorbatjov: Ah, trevligt. En glad nyhet för mig inför nyårsfestandet :) 31/12 Kul att de uttökar möjligheterna men ska bli spännande att se varför man ska köpa en sån här istället för Scuf som redan gör succé med sina kontroller. 31/12 Om jag inte är helt ute och cyklar så har usb-c redan bekräftats. Tillagt: Japp det var bekräftat sen innan av Mark Cerny. 31/12 Playstation 5 passar likabra i padelhallen, som den gör när man ska fiska med sin pappa "men du måste börja paddla unge, innan vi åker ned för forsen" *flippar med fingrarna mot kontrollen så snabbt det bara går*. 31/12 Mm, kan man patentera en lite variation av något som redan finns? Jag använder bara mina pekfingrar till l1,l2 etc. Jag greppar verkligen kontrollen med mina andra fingrar. Jag har en xbox elite 1, men kör verkligen inte dom där bak. Tog bort dom tidigt... 31/12 Sååå man kopierar Xbox Elite 1/2 med paddlar... Good for Såny... Patentera? Lol 31/12 Att överhuvudtaget antyda att handkontrollen kommer att bli ett tangentbord var mycket vedervärdigt... 31/12 Jag har två fingrar på l1, l2, r1, r2. Självklart inte samtidigt. Jag är otydlig, jag har ett finger på vänster sidan för L1, L2 och ett finger för R1 och R2. Det är mina pekfingrar på dom, resten är på baksidan för att greppa kontrollen. Samma med xbox... 31/12