Vi rapporterade i december att det ryktades som att ett demo för Final Fantasy 7 Remake skulle släppas, och nu verkar det onekligen som att något fått tag på det och laddat upp huvudmenyn såväl som introt till Youtube. Demoversionen tycks äga rum i början av spelet, precis som de segment som besökare på diverse mässor fått prova på förra året, och inkluderar även spelets kompletta introsekvens.

Vi kan konstatera att den är sig lik, även om den ger Aerith lite mer screen time än originalet. Den börjar som bekant med att hon sitter och tittar på en läckande makoledning, verkar uppfatta att något är i görningen och får sina blommor söndertrampade. Zooma ut över staden, låt spelets logga flyga in som en komet och fläkta upp musiken till sitt crescendo – någonstans här går nostalgimätaren i taket medan hakan faller i golvet.

Resten utspelar sig föga förvånande precis som vi minns det, med lite extra stereotypiska animé-grymtningar, och slutar efter att Cloud hoppat av tåget. 3 mars är det dags att spela denna första episod av Final Fantasy 7-sagan.

Uppdatering: Och nu har någon även laddat upp 30 minuter gameplay från demot (tack till @Hexon).