Någon verkar ha lyckats lägga vantarna på det beryktade demot.

Vi rapporterade i december att det ryktades som att ett demo för Final Fantasy 7 Remake skulle släppas, och nu verkar det onekligen som att något fått tag på det och laddat upp huvudmenyn såväl som introt till Youtube. Demoversionen tycks äga rum i början av spelet, precis som de segment som besökare på diverse mässor fått prova på förra året, och inkluderar även spelets kompletta introsekvens.

Vi kan konstatera att den är sig lik, även om den ger Aerith lite mer screen time än originalet. Den börjar som bekant med att hon sitter och tittar på en läckande makoledning, verkar uppfatta att något är i görningen och får sina blommor söndertrampade. Zooma ut över staden, låt spelets logga flyga in som en komet och fläkta upp musiken till sitt crescendo – någonstans här går nostalgimätaren i taket medan hakan faller i golvet.

Resten utspelar sig föga förvånande precis som vi minns det, med lite extra stereotypiska animé-grymtningar, och slutar efter att Cloud hoppat av tåget. 3 mars är det dags att spela denna första episod av Final Fantasy 7-sagan.

Uppdatering: Och nu har någon även laddat upp 30 minuter gameplay från demot (tack till @Hexon).

Skicka en rättelse
Väl formulerat! Exakt så är det. Det blir fantastiskt när spelet kommer, men på något sätt tror jag att längtan har varit halva grejen. Och alla minnen man har av upplevelsen. Jag spelar igenom det nu och det är förstås inte riktigt samma grej längre.... 02/01 Jag var 18 när Final Fantasy VII kom. Livet just då var inte så roligt. Jag hade varit sjuk, fått gå om ett år i skolan och var inte så nöjd med tillvaron. Final Fantasy VII blev en verklighetsflykt utan dess like. Jag har tänkt på spelet nästan konstan... 02/01 Det är extremt snabbt för dom. Sa det mer med betoningen på att det bara är en bit av spelet. Den som väntar på FF spel måste vara extremt bra på att vänta. Skrattar redan nu av fasa på hur länge folk som köper första delen får vänta tills sista. Själv... 02/01 Snabbt och snabbt, tog fem år för dem efter att det första officiella avslöjandet kom med att släppa en del. Snabbt hade det varit om de hade släppt hela spelet. Bättre än inget dock. 01/01 OMG 😍😍 01/01 Detta kommer bli sjukt bra tro jag. Här är 30 min av demot av nån vill se längre version. https://youtu.be/Gc8IBpoFPW8 #jonnymyren #nyheter 01/01 Tror det är exakt därför jag inte är så där emotinellt investerad i 7an. Spelet är bra, men det är långt ifrån det där nästan religiösa som många upplever. Själv tycker jag 6an var mer emotinell för mig och första gången jag kände känslor i något spel... 01/01 Håller mig i skinnet, bara två månader kvar nu. My body is ready. 01/01 Tycker att dom har varit extremt snabba på att släppa nya 7an. Om man bortser från att det här bara är en av 4-5 dekar av spelet....Problemet som jag ser det är att många kommer att övergå. Från den äldre gen till den yngre innan alla delar har släppts.... 01/01 För många var FFVII det första spel som drog in deras känslor i spelet. Många av oss hade just nått åldern då man började bry sig om sånt. Som blev lämnade mållös och tom när spelet var slut. På många sätt var spelet helt unikt och det första av sitt... 01/01