Studion kommer troligen byta namn och jobbar på ett eget ej utannonserat spel.

Dice har som bekant sina rötter i Sverige och har fortfarande högkvarter i Stockholm, om än under EA:s fana. Dice LA har i sin tur haft som främsta uppgift att tillhandahålla stöd till Dices kärnprodukter, men det ska det bli ändring på. Via LA Times meddelar man nämligen att Respawn-chefen Vince Zampella även kommer ta Dice LA under sina vingar för att göra grenen till en studio i sin egen rätt snarare än att bara tillhandahålla support.

Zampella uppger att man troligen kommer byta namn på studion för att verkligen driva hem att man är separata från Dice Stockholm och Respawn, och han hoppas kunna locka till sig nytt folk med denna nya image. Han kommer fortfarande ha kvar sin roll på Respawn, men främst agera "coach" där. Nu återstår det bara att se vad Dice LA jobbar på för ej utannonserat spel och om Zampella kan leda studion till lika stora framgångar som Respawn.

Bild: Mel Melcon / Los Angeles Times

Skicka en rättelse
Trodde inte att Dice LA fanns längre ens. 04/01 Jag gillar inte att talang delar upp sig så där. Det blir aldrig bra. Typ som musiker som spelar i 2 eller flera band. "Faan spelning i Europa imorgon, spelning i Kalifornien idag". 03/01 Personligen har jag alltid tyckt att det är slöseri med potential och kompetens att låta DICE utveckla ett nytt Battlefield med jämna mellanrum. Vore högst trevligt om de Likt DICE LA fick möjlighet att göra något nytt och eget. 03/01 @heady89: Jag tycker inte det är mycket skillnad, den är så liten, det som är skillnad för mig är sådant som måste vara skillnad, t ex att det är ett annat krig och så. Men jag tyckte också BF1 var bättre. BF1 var typ som att Dice ville göra ww2, men... 03/01 Bfv och Bf1 är ju inte så lika, om något är ju bf5 betydligt mer likt äldre titlar och mindre casual. Jag gillade konstigt nog dock bf1 mer , bf1 var en jäkligt välpolerad produkt jämfört med bfv.. 03/01 EA tycker nog inte det finns anledning att ha två Dice studios längre, Dice gör ju bara samma saker år ut och år in, studion har ju helt stagnerat. Battlefield 5 är ju typ likadant som Battlefield 1, så tröttnade man på det så blev det inte bättre med... 03/01 Frågan är om man vill distansera sig för att skaffa en egen identitet eller för att bara distansera sig från Dice. De verkar ju ha lyckats vända Battlefront 2 men Battlefield V är stökigare. 03/01 Nytt icke VR Medal of honor? Hade varit något då de va typ han som fick både medal of honor och CoD att bli så stort som det va/blivit. 03/01